Çabamız yaşanabilir şehirler oluşturmaktır

Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Tüm çabamız Türkiye’miz için yaşanabilir şehirler oluşturmak” dedi.

Çabamız yaşanabilir şehirler oluşturmaktır
Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi İzmir’de düzenlendi. Kaya İzmir Termal Otel’de gerçekleştirilen ve 3 gün sürecek olan zirvenin açılış konuşmasını yapan Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birliğin 2016 Başkanlar Zirvesi’nin hayırlara vesile olmasını diledi. 
 
 
Başkan Altepe, “Türkiye’deki mülteci sorununa ilişkin olarak yerel yönetimlere büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu çerçevede uzun bir döneme yayılacak sağlam ve kararlı adımlar atmaya başladık. Birliğin şehir politikaları merkezi bünyesinde Göç Politikaları Atölyesi’ni kurduk. Bu atölyenin amacı, göç ile bilimsel çalışmalar yürütmek, bilgi ve tecrübe paylaşımına zemin hazırlamak, belediyeler ile valiliklerin işbirliği içerisinde projeler yürütmesine yardımcı olmaktır” dedi. 
 
 
Çocukların Suriye’deki savaşın en büyük mağduru olduğuna dikkat çeken Başkan Altepe, Türkiye’de mümkün olan en iyi koşullarda misafir edilen Suriyeli çocukların bir yandan eğitim hayatına ara vermeden devam ederken, diğer taraftan psikolojik destek aldıklarını ifade etti. 
 
 
Başkan Altepe,  “Bugün itibariyle Türkiye’de 310 bin Suriyeli Çocuk eğitime alındı. Aslında 620 bin civarında Suriyeli çocuğun eğitime ihtiyacı var. Çocuklara ilişkin tartışılması gereken pek çok önemli konu mevcut. Eğitim bunlardan sadece bir tanesini oluşturuyor. Kongremiz iki ayaklı olacak. 19 Nisan’da Balıkesir Çocuk Köyü’nde Yerel Yönetimler Çalıştayı ve Çocuk Şenliği yapılacak. Sonrasında 30 Nisan’da İstanbul’da kongreyi uluslararası katılımcılarla gerçekleştireceğiz. Bu kongrede tüm belediyelerimiz, çocuk ve şehir ilişkisine yönelik çalışmalarını stantlarda sunacaklar” ifadelerini kullandı.
 
 
Dünyanın ve şehirlerin değiştiğine vurgu yapan Başkan Altepe, “Marmara Bölgesi’ndeki şehirler ve hatta ilçeler Türkiye’nin gelişimi noktasında büyük bir öneme sahip. Bu bölgede her gün yaşanabilir şehirler inşa etmek için dünya çapında ses getirecek yeni projelere start veriliyor. Bu bağlamda bu yıl altıncısını düzenleyeceğimiz Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri ile örnek projeleri ödüllendireceğiz. Tüm çabamız Türkiye’miz için yaşanabilir, sürdürülebilir, hem modern hem de tarihini unutmayan şehirler oluşturmak” dedi.
 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara Belediyeler Birliği’ne her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, zirvenin yararlı geçmesini temenni ettiğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X