Çadır kampları bile doldu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesine kadar olan sahil şeridini kapsayan Edremit Körfezi’nde Kurban Bayramı’na sayılı günler kala otellerin yanı sıra çadır kamplarda da yer bulunamıyor.

Çadır kampları bile doldu

30 binin üzerinde yatak kapasitesi ve yazlık olarak kullanılan 130 bine yakın ikinci konuta sahip iç turizmin lideri Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde Kurban Bayramı’na bir hafta kala turizm işletmelerindeki doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.

Bayram tatilinin 9 gün olması dolayısıyla talebin artması, körfezde irili ufaklı çadır kamplarda bile yerlerin dolmasını sağladı. Edremit’in Güre Mahallesi’nde deniz kıyısındaki çadır kamp işleten Yüksel Arslan, uygun fiyat ve doğayla baş başa tatil imkanı gibi avantajlarla çadır kamplara geçen yıllara oranla daha fazla ilgi olduğunu söyledi.

DÖRT AY KALANLAR VAR

Otelde kalanların denizden ya da havuzdan odaya, odadan restorana gibi sabit, sıkıcı tatil yaptığını belirten Arslan, ”Kimseyle bir diyalog kuramıyorsunuz. Böyle olunca sıkılıyorlar. Oysa çadır alanları öyle değil.

Dört ay burada kalanlar var ve sıkılmıyorlar. Günlük 80 lira çadır ücreti alıyoruz. Yatak, masa, sandalye, buzdolabı, elektrik kullanımı, mutfak, duş ve tuvalet kullanımı bu fiyatın içinde” diye konuştu. Çanakkale’nin Ahmetçe köyü sahilinde çadır kamp işleten Sevinç Coşkun, Kurban Bayramı için boş çadırlarının kalmadığını ifade etti.

Küçükkuyu sahilinde çadır kamp işletmecisi Özcan Coşkun da, ”Tamamen doluyuz” dedi. Eskişehir’de bir seyahat acentesi sahibi olan ve bayram öncesi müşterilerine önerebileceği yerleri keşfetmek amacıyla çadır kampta konaklayan Gürsel Gedik de, ”Kurban Bayramı’nda çadır kamplarda yer olduğunu sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X