Çadır Kentte Miniklerden İlahi Dinletisi

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli minikler ilahi dinletisi sundu. Kadın Meclisi tarafından bir aylık…

Çadır Kentte Miniklerden İlahi Dinletisi

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli minikler ilahi dinletisi sundu. Kadın Meclisi tarafından bir aylık çalışmanın ardından hazırlanan ilahi dinletisi, büyüklerden büyük ilgi gördü. Ülkelerinde çıkan iş karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli mülteci çocuklar, her halleriyle artık normal hayata alıştıkları ve artık birçok etkinliklerde görev aldıkları gözlemlenmeye başladı. Özellikle Çadır kentte aktif görev yapan gönüllü birimlerden Kadın Meclisi çalışanları bu tür etkinliklere öncüllük yapmaya çalışıyor. Mübarek üç ayların başlaması ile birlikte dini ağırlıklı etkinliklere ağırlık veren Kadın Meclisi, önümüzdeki günlerde bayanlara yönelik yoğun bir çalışma içerisine gireceği ifade edildi. Kadın Meclisi çadırında düzenlenen ilahi dinletisi programında minikler tarafından düzenlenen ilahiler ve şiirler okundu. Minikler tarafından sergilenen yöresel oyunlar büyükler tarafından büyük beğeni aldı. Ayrıca minikler tarafından hazırlanan resim sergisi büyüklerden tam not aldı. Program bitiminde misafirlere ikramda bulunuldu. Kadın Meclisi Başkanı Bera el Abdullah, ”Bizlere bu fırsatı veren çadır kent idaresine teşekkür ederiz. Bizlere verdikleri bu destekten dolayı biz çocuklarımızın iç dünyasını ve maneviyatını yükseltiyoruz. Çocuklarımızın bu neşesini görmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Müslüman Türk kardeşlerimize şükran borçluyuz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X