Çağdaş Gemlik’e doğru

Gemlik Belediyesi’nin Cihatlı Mahallesi’nde yapacağı bun 400 konutlu, 7 bin kişilik toplu konut projesinin 4. Etap 338 dairelik bölümünün temeli törenle atıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen tören vatandaşlardan yoğun i

Çağdaş Gemlik’e doğru

CEMAL KIRGIZ

Mart ayında atılan ilk üç etap temelinin ardından 6 etaplı projenin 4. Etab’ında da çalışmalar başlamış oldu. 

Coşkulu törene Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vali İzzettin Küçük, Ak Parti Milletvekilleri İsmail Aydın, Bennur Karaburun ve Zekeriya Birkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu,  Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Işık ve çok sayıda davetli katıldı. 

Cihatlı Mahallesindeki 338 konutlu 4. Etap toplu konut projesi kapsamında okul, spor salonu, cami, sosyal tesisler, alışveriş merkezleri, sağlık ocağı gibi yatırımları Gemlik Belediyesi olarak gerçekleştireceklerine dikkat çeken Belediye Başkanı Refik Yılmaz, proje çizimi dahil, tamamının Gemlik Belediyesi ekibi işi olduğunu söyledi.

17 BİN’DEN FAZLA BAŞVURU

Bin 400 konutlu Cihatlı Toplu Konut Projesi için 17 bin’in üzerinde başvuru olduğunu vurgulayan Başkan Refik Yılmaz, “Orman Vasfını yitirmiş, makilik ve çalılık 80 hektar alan tespit ettik. Buralara 8 bin konut daha hedefliyoruz. Sizlerin desteğiyle bu alanlardaki son bürokratik pürüzlerin de giderilmesini bekliyoruz. Bu bölgelere de 8 bin adet konut yapmayı hedefliyoruz. Depremi Gemlik’te risk olmaktan çıkaracağız” dedi.

DEPREM RİSKİNİ BERTARAF EDECEK

Vali İzzettin Küçük’te, Gemlik’in deprem riskine dikkat çekerek, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı, toplu konut projeleri adına tebrik etti. Vali Küçük, “Can güavenliğimiz için bu projeler devam etmelidir. Gemlik’in deprem riskini ortadan kaldıracak her türlü projeyi destekliyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’da, toplu konut projesinin, Gemlik‘in deprem riskini bertaraf edecek önemli bir proje olduğunu belirtti. Bakan Çavuşoğlu, ”Deprem riskini hep birlikte kaldıracağız. Gemlik çok yakında sevindirici haberlere kavuşacak” dedi. 

TOKİ’nin Bursa’da 1 milyar 900 milyon liralık yatırım yaptığına dikkat çeken  Çavuoğlu, Türkiye genelinde de 667 bin konut yaptığını, 775 bin konutun da inşaatının sürdüğünü söyledi. 

Bursa’nın 80 yılda 960 okulu bulunduğunu son 15 yılda bu sayıyı 2 bin 48’e çıkardıklarını hatırlatan Hakan Çavuşoğlu, Bursa’ya eğitim alanında 1 milyar 18 milyon liralık yatırım yapıldığını açıkladı. 15 Temmuz süreci, Türkiye’nin terörle imtihanı gibi konularda da önemli açıklamalarda bulunan Hakan Çavuşoğlu, Kandil ağzı ile konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. 

Çavuşoğlu, “Biz her türlü oyuna, mesnetsiz iddialara rağmen çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol Gemlik belediyesinin 970 dairelik toplu konut projesinin 4. etabında yapılacak 338 dairenin temeline ilk harcı koydu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X