Çağlar: Babamı kaybettim

Devlet eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatıyla ilgili, ‘Ben babamı 13 yaşında kaybetmiştim. 4-5 ay evvel de annemi kaybettim. Sayın Demirel ilerleyen yıllarda, günlerde baba yerine

Çağlar: Babamı kaybettim

Demirel’in hayatını kaybetmesinin ardından CNN Türk’te soruları yanıtlayan Çağlar, Süleyman Demirel’le siyaset yıllarını anlattı, anılarını paylaştı. Cavit Çağlar, şunları söyledi:

‘Biz onun engin tecrübesinden faydalandık, yanında iyi bir eğitim aldık, çok şey öğrendik. Demirel’den geniş vizyonu öğrendik, kızmamayı öğrendik, küsmemeyi öğrendik. Barışmayı unutmamayı öğrendik. ‘Kavga edeceksiniz ama, barışmayı da unutmayın. Ona göre kavga edin’ derdi. Daima objektif bakardı herşeye. Ve 2-3 hamleyi görürdü. Harp görmüş bir insan olarak, gaz- freni çok iyi kullanırdı. Sanayiyi, tarımı, ülkesini seven bir insandı. Hizmetin halk için yapıldığını öğrendik ondan.

ÜLKEM İÇİN KAYIP

Ben babamı 13 yaşında kaybetmiştim. 4-5 ay evvel de annemi kaybettim. Sayın Demirel ilerleyen yıllarda, günlerde baba yerine geçti. Benim için büyük kayıp, ülkem için büyük kayıp. Hem öksüz, hem yetim kaldık. Şikayet ettiğini hiç duymadım, pes ettiğini görmedim. Ülkem bir denge adamını kaybetti. Bir dönem kapandı.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X