Çağlar: Bu kez halk onun ayağına geldi

Devlet eski Bakanı ve Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, siyasetin duayen isimlerinden 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i son yolculuğuna uğurlandığı dünkü cenaze töreninde de yalnız bırakmadı.
Devlet eski Bakanı ve Nergis Holding Y

Çağlar: Bu kez halk onun ayağına geldi

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlar, ‘Demirel, siyasi hayatı boyunca mitingler için hep halkın ayağına gitti. Bu kez halk onun ayağına geldi, en büyük mitingi gerçekleştirmiş oldu’ dedi. Çağlar, 35 yıl boyunca birlikte olduğu ‘baba’sını ve duygularını şu sözlerle anlattı:

”Ben buraya sayın Demirel’le çok geldim. Her geldiğimizde, senenin belirli günleri buraya gelir ziyaretler yapar, halkıyla beraber yemekler yerdi. Bugün ayrı bir duygu. Kendisini doğduğu topraklara gömmeye geliyoruz. Bugün güzel bir duygu, halkıyla beraber gidiyor yine ve Allah herkese, her lidere böyle bir son nasip etsin. Dün Ankara’daki namazında helalleşirken yıllardır cenazelere katılırım, halkın bu kadar yüksek sesle hakkını helal ettiğini gördüm. Halkın canı gönülden çok yüksek sesle hakkını helal etmesi Demirel’in demek ki bu ülkede büyük hizmetler yaptığını, halkıyla bütünleştiğini 

göstergesidir.

HİZMETLERİNİN KARŞILIĞI…

Milletiyle beraber teşekkür ediyorum. Allah rahmet eylesin diyorum, nur içinde yat diyorum. Doğduğu bu topraklarda cenabı Allah onu tekrar halkıyla birlikte uğurlamayı bize nasip etti. Kendisini Türk halkı çok iyi tanıyor, dünya çok iyi tanıyor. Hele şu vefat ettiği üç günden beri ülkedeki görülen bu üzüntü, sahiplenme, bir insana yapılabilecek en büyük hizmettir. Demirel, yapmış olduğu hizmetlerin karşılığını bugün son yolculuğuna giderken halkından alıyor.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X