Çağlar Demirel`in sergisini gezdi

Mustafa Çağlar, Mudanya Belediye Meclis Üyesi Akın Poroy ile birlikte CHP Bursa eski Milletvekili Kemal Demirel`in, taşımalı eğitim sonrası boşaltılan köy okullarının son durumlarını fotoğraflarla belgelediği sergisini gezdi.

Çağlar Demirel`in sergisini gezdi
AYKUT GÜNGÖR
 
Mustafa Çağlar, sergide çok etkileyici fotoğraflar olduğunu belirterek, Demirel’e böyle bir konuyu gündeme getirdiği için teşekkür etti. Mudanya Belediye Meclis Üyesi Akın Poroy da, bu okullar için maddi manevi emek verildiğini ve bu emeğin çöpe atıldığını dile getirerek, bu alanda kalıcı çözümlerin getirilmesini istedi.
 
15 BİNİN ÜZERİNDE OKUL KAPANDI
 
Demirel ise, TBMM’de de bunun mücadelesini verdiğini anlatarak, Türkiye genelinde 15 binin üzerinde okulun kapatıldığını kaydetti.
 
İlk 4 yıl çocukların köylerinde okuması gerektiğini savunan Demirel, taşımalı sistem nedeni ile 70 öğrencinin trafik kazalarında öldüğüne dikkat çekti.
 
Terk edilen okulların tamamında olumsuz görüntüler olduğunu ve bunu belgelediğini bildiren Demirel, “Öğretmenler sadece çocukları eğitmez, aynı zamanda köyün gelişimine katkı koyan insanlardır. Marmara ağırlıklı olmak üzere 12 ilde 318 okulu gezdim. Yakında tüm Türkiye’yi gezerek profili ortaya çıkartacağım. Okullar yeniden onarılmalı ve eğitime dönmeli. Köy okulları kapandıktan sonra köy sakinleri ulusal bayramların kutlanmasını göremez oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X