Çağlar’a büyük onur

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizini çözen isim olarak tarihe geçen Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Rusya lideri Putin tarafından ‘Devlet Nişanı’ ile ödünlendirildi.

Çağlar’a büyük onur

Rusya Ulusal Birlik Günü dolayısıyla Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda düzenlenen tarihi törende Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cavit Çağlar’la aynı masayı paylaştı. Putin tarafından ‘Rusya Devlet Nişanı’ takdim edilen Çağlar, duygu yoğunluğu yüksek bir teşekkür konuşması yaptı.

Sözlerine, ‘Ekselansları Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ve değerli dostlar’ diyerek başlayan Cavit Çağlar Şunları söyledi:

‘Rusya Federasyonu’nun bu büyük ödülünü Rusya Devlet Başkanı, muazzam insanın elinden alırken, Türk ve Rus halkları arasındaki dostluğun pekişmesi için milli liderimiz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Vladimiroviç Putin’in üstlendikleri asil görevlerinde kısmen de olsa yer alanın mutluluğu ve gururunu yaşamaktayım.

İKİ BÜYÜK LİDERİN BAŞARISI…

Bu iki kişi sadece Türkiye ve Rusya’nın değil, günümüz dünyasının en önemli liderleridir. Onların net duruşları, hem Rus uçağına saldırı konusundaki düşmanlarımızın provokasyonunun meydana getirdiği geçici zorlukları aşmamızı hem de Türkiye ve Rusya arasındaki iyi ilişkileri onarmamızı sağladı. Bu iki lider bütün dünyada barışın korunmasında önderlik rolü oynamaktadırlar.

Türkçe’de güzel bir deyim var: ‘Her şeyin yenisi, dostun eskisi makbuldür’ derler. Benim Rusya’daki eski dostlarım ülkelerimizin arasında doğan geçici zorlukları yenme yollarını bulma konusunda liderlerimize yardımcı oldular. Hem Kurtuluş Savaşında, hem de sonrasında fabrikaların kuruluşu ile Rusya’nın Türkiye’ye sağladığı yardımlar ve halklarımızın arasında bütün zorluklara rağmen süregelen dostluk da buna destek oldular.

İnsanları hatta halkları barıştırmak duaların en yücesidir. Kutsal niyetle yola çıktığımızda komşu iki ülke arasında dostane ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda yardımcı ve destekçi olan; Türkiye Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın Hulusi Akar’a, Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Yardımcısı Sayın Yuriy Uşakov’a Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ramazan Abdulatipov’a, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sözcüsü Sayın Dmitri Peskov’a , Azerbaycan Cumhuriyeti eski Başbakan Birinci Yardımcısı Sayın Abbas Abbasov’a, Emekli Tümgeneral Sayın Zekeriya Öztürk’e, Prof. Dr. Sayın Naida Dzhamukova’ya ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’a teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımla sunuyorum.

DOST OLALIM, DOST KALALIM…

Böylesine hassas bir süreçte, Türkiye ile Rusya ilişkilerinin düzelmesinde göstermiş oldukları liderlik ve üstün devlet adamlığı tavırları ile bendenize güvenerek tevdi ettikleri bu fevkalade önemli görevden dolayı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ebedi ve kalbi şükranlarımı arz ediyorum.

Ve nihayet, en büyük komşumuz Rusya Federasyonu Devleti Dostluk Nişanı’nın tarafıma takdimini uygun gören Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’e huzurlarınızda teşekkürlerimi en içten dileklerim ve saygılarımla arz ediyorum.

Evet, bugün çok mutluyum. Çünkü buradan, evlatlarıma ve torunlarıma nadide bir miras olarak bırakacağım Dostluk Nişanı ile ayrılıyorum. Dost olalım, dost kalalım.’

ÇAĞLAR AİLESİNİN GURUR TABLOSU


‘Rusya Devlet Nişanı’ ile onurlandırılan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı bu mutlu gününde eşi Nursel Çağlar, oğlu TFF üyesi Mustafa Çağlar, gelini Başak Çağlar, kızları Yeşim Hattat ve Yasemin Kaya ile damatları Emir Hattat ve Burak Kaya yalnız bırakmadı.

7 isme daha ödül

Kremlin’deki törende Rus akademiyen Vyaçslav Mihaliov, İspanyol Filolog Rafael Gusmann Tirado, Slovenya Çalışma Bakanı Anya Kopaç-Mrak, Sırbistan eski Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Fransa’da Sifal’in Genel Müdürü Jil Remi, Fransız bürokrat Jan-Pier Şevenman ve Lubjana Belediye Başkanı Zoran Yankoviç de ödüle layık görüldü.

Cavit Çağlar, Rus basınının ilgi odağı oldu

Rusya Ulusal Birlik Günü’nde Kremlin Sarayı’nda düzenlenen törene Rus basını büyük ilgi gösterdi…

Özellikle, Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’la röportaj yapabilmek için sıraya giren Rus gazete ve televizyoncular, uçak krizinin nasıl çözüldüğüne dair sorular yönelttiler.

Ödül törenine eşi Nursel Çağlar’la birlikte katılan Çağlar, ‘Liderlerimizin gayreti ve güveniyle bu noktaya geldik. Ben de çok gururluyum. Putin gibi Dünya liderinin elinden böylesi güzel bir ödül aldım’ dedi. 

Putin’le aynı masada

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Dostluk Nişanı verdiği misafirleriyle aynı masayı paylaştı.

Açılış konuşmasında Rusya’nın birlik gününü kutlayan ve önemli mesajlar veren Putin, daha sonra ödül verdiği misafirlerinin konuşmalarını ayakta dinledi…

Törenin ardından masaya gelen Putin, kadehini kaldırarak dostlarına teşekkür etti.

Rus lider ayrıca Cavit Çağlar’a iki ülke arasında oluşturduğu dostluk köprüsü nedeniyle ayrıca kutladı.

Törene Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da katıldı.

Kremlin’de sıkı önlem!

Kremlin Sarayı ve Kızıl Meydan’a girişler sabahtan itibaren kapatıldı…

Rus polisi, ödül töreni için özellikle saray çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Kızıl meydanın kapılarını organizasyon bittikten sonra saat 16.30’dan itibaren halka açtı. 

Konuşmasını  alkışlarla  tamamladı

Rusya Devlet Dostluk Nişanı’nı Putin’in takdiminin ardından önemli mesajlar içeren duygusal bir konuşma gerçekleştiren Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, “Dost olalım, dost kalalım” cümlesi sonrası salonu dolduran konuklar büyük bir alkış aldı…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X