Çağlayan 2016 projelerini anlattı

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan 2015 yılı değerlendirmesini yaparken, 2016 yılı planlamasıyla ilgili de bilgi verdi.

Çağlayan 2016 projelerini anlattı

NEVZAT OKUMUŞ

 

2015 yılındaki alt yapı, asfalt, parke ve kaldırım çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı ve BUSKİ ile birlikte şehir merkezinde ve dış mahallelerde 330 bin ton asfalt, 105 metrekare parke taşı çalışması yapıldığını belirtti. Çağlayan, ilçede asfalt ihtiyacı olan hiçbir yerin kalmayacağını söyledi. Orhangazi’nin 2016 yılından büyük beklentileri olduğunu ifade eden Neşet Çağlayan, kültür merkezi projesinin tamamlandığını ifade etti. Çağlayan, “Geçtiğimiz pazartesi günü son rötuşları yapıldı. Artık ihale süreci başlayacak. Yakın süreçte temeli atılacak. Yaklaşık 12 bin metrekare kapalı alanı olan bir mekan olacak. Orhangazi’de ihtiyaç duyduğumuz bütün sosyal ve kültürel alanları içinde barındıracak. Kütüphanesinden, müzesine, nikah salonlarından, sinema salonlarına, hemşehri derneklerinin irtibat bürolarının olacağı, 6 adet çok amaçlı salonu içinde barındıran bir kültür merkezi olacak” dedi.

GEMİ SEFERLERİ

Cumhuriyet Alanı Projesi, spor yatırımları, Kanal Orhangazi Projesi, seyir terası, Keramet Ilıcası, İznik Gölü Orhangazi sahilinin düzenlenmesiyle ilgili projelere ilişkin bilgiler aktaran Çağlayan İznik Gölü’nde başlatılan gemi seferlerine dikkat çekerek, “Gemi seferlerindeki asıl düşünce dışarıdan gelen turistlerin İznik’e taşınması önceliğiyle ileride yolcu seferleri yapılmasıydı. Bizim oradaki asıl projemiz büyük gezinti tekneleriydi. Bunu da bu yıl gerçekleştireceğiz. Yaklaşık bin, bin 500 kişilik tekneler olacak. Hem cemiyet ve organizasyonları yapacağız, hem de İznik Gölü’nde gezilerimizi yapacağız. Akşemseddin ise yine çalışacak” diye konuştu. 

MAHALLE KONAKLARI

Bu yıl merkez ve dışarıdaki beş farklı mahalleye mahalle konakları yapılacağını söyleyen Neşet Çağlayan, Zeytin-Turşu Entegre Tesisi ve şehir içindeki yapılaşmalarla da ilgili bilgiler verdi. Çağlayan, Gürle Dağı’nda yamaç paraşütü tesisleri yapılacağını ifade etti. Yeni yılda Orhangazi’ye Aqua Park yapılması yönünde çalışmaların başladığını belirten Çağlayan, Mobese sistemiyle ilgili altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve yeni yılda mobese sisteminin yaşama geçirileceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X