Çağlayan okulda yerel yönetimleri anlattı

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, ‘Yerel Yönetimler’ konusunda Hürriyet İlköğretim Okulu’nda 4. sınıf öğrencilerine ders verdi.

Çağlayan okulda yerel yönetimleri anlattı

NEVZAT OKUMUŞ

 

Sosyal Bilgiler dersindeki ‘Yerel Yönetimler’ konusu nedeniyle okula davet edilen Çağlayan, öğrencilere yaptığı sunumda, Orhangazi’nin nüfus itibarı ile bir başkan, 25 Belediye Meclis Üyesi ve 18 ayrı belediye müdürlük biriminin yanı sıra, 5 Belediye Başkan Yardımcısı ile yönetilen bir belediye olduğunu anlattı. Başkan ve meclis üyelerinin seçimle göreve geldiğini aktaran Çağlayan, “Belediyeler doğumdan ölüme kadar orada yaşayan insanların her türlü ihtiyacını karşılamak ve her alanda hizmet götürmekle yükümlüdür” dedi.  

Çağlayan, Büyükşehir Yasası’na ilişkin verdiği bilgilerde de, Orhangazi Belediyesi olarak çocuklara oyun alanları,  yeşil alanlar ve yeni sosyal donatı alanları inşa edeceklerini söyledi. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Neşet Çağlayan, ders sonunda öğrencilere çeşitli armağanlar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X