‘Çağlayan’daki vahşi terör eylemini lanetliyorum’

MHP Genel Başkanı Bahçeli, İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısına ilişkin “Üzüntümüz, çok büyüktür. Bu aşamada Çağlayan’daki vahşi terör eylemini lanetliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

‘Çağlayan’daki vahşi terör eylemini lanetliyorum’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Adliyesi’ndeki terör saldırısına ilişkin, saatler süren görüşme ve diyalog arayışlarının sonuç vermediğini, öldürmeye programlanmış teröristlerin geri adım atmadığını belirtti.

“Gözü dönmüş caniler gerçek niyetlerini sonunda açığa vurarak savcımızı silahla ağır şekilde yaralamışlardır” ifadesini kullanan Bahçeli, bunun üzerine güvenlik güçlerinin anında operasyon düzenlediğini ve katillerin ölü ele geçirildiğini bildirdi. Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ne var ki tedavi altına alınan savcımız, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Üzüntümüz, çok büyüktür. Bu aşamada Çağlayan’daki vahşi terör eylemini lanetliyorum. Görevi başındayken hainlerin saldırısıyla şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’a Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, mesai arkadaşlarına ve hukuk camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Tunceli Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı iken suikaste kurban giden merhum şehidimiz Murat Uzun’dan sonra yeni bir acı yüreklere kor gibi düşmüştür. Bu hain saldırı, yalnızca merhum şehidimize yönelmemiştir. Bununla birlikte Türkiye vurulmuş, Türk adaletinin kanı akmış, 78 milyon hedef alınmıştır. Berkin Elvan bir kez daha katledilmiştir. Toplumsal cepheleşmelerden memnuniyet duyanlara, Berkin Elvan’ın körpecik bedeni üzerinden istismar yarışına girenlere gün doğmuştur. Şiddete yatırım yapan, efendileri namına tetik çeken, siyasi maksatlarla kullanılan eli kanlı canavarlar yeniden öldürme sahnesine çıkmışlardır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X