Çağrı heyeti: Kurultay yapılacak

MHP Çağrı Heyeti sözcüsü Ayhan Erel, kongrenin daha önce açıklandığı gibi 19 Haziran’da yapılacağını ve bütün çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Çağrı heyeti: Kurultay yapılacak

Gözlerin çevrildiği yarınki kritik tüzük kurultayı öncesi basın toplantısı düzenleyen heyet adına konuşan Erel, ‘MHP Olağanüstü Büyük Kongresi’nin icrası için bizler görevlendirildik. Bu karar Yargıtay tarafından da onaylanmış ve kesinleşmiştir. Bu konuda tek yetkili organ olan biz de 19 Haziran’da kongrenin yapılması konusunda karara varılmış ve bütün çalışmalar yapılmıştır. Bu kararı darbe ya da korsan gösteri olarak değerlendirmek, Türk milleti adına karar veren yargının kararını görmezden gelmektir’ diye konuştu. Kurultay için genel merkez yönetimine de davet gönderildiğini kaydeden Ayhan Erel, ‘Genel Başkan Devlet Bahçeli gelmezse kurultay geçersiz mi sayılacak?’ sorusuna, ‘Eğer Genel Başkan gelmezse ya da yerine bir temsilci göndermezse dahi kurultayımız yapılacaktır’ yanıtını verdi.

MEŞRU VE HUKUKA UYGUN

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Başkanı adayı Meral Akşener de, ’19 Haziran’daki kongremiz meşru, zorunlu ve hukuka uygundur. Tüzük değiştikten sonra alınacak kongre kararı da kesin bir karardır. Çağrı heyeti mahkeme kararı ile atanmıştır. Aksini uygulamak isteyenler yargılanacaktır’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X