Çağrışan’da bağ bozumu şenliği

Mudanya Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen geleneksel Çağrışan Bağ Bozumu Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Çağrışan’da bağ bozumu şenliği

ÖMER BİLİK

 

Yoğun katılımın olduğu Bağ Bozumu Şenliği’nde mahalle meydanında stantlar açılırken, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve  Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, stant açan esnafa katılım belgesi verdi. Kaymakam Sözer, “Bizim üç karamız var, zeytinimiz, incirimiz ve üzümümüz” diyerek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz da, “Tüm dünya ve Türkiye’ye kara zeytinimizi, kara incirimizi ve kara üzümümüzü, diğer adıyla Çağrışan Karası’nı tanıtmak için birçok etkinlik düzenledik. Bu tür etkinliklerle sizlerle buluşarak, Mudanya’nın güzel insanlarını bir araya getirerek, barışı, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı birlikte yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Mudanya artık barışın ve kardeşliğin başkenti. Dördüncüsünü düzenlediğimiz Çağrışan Bağ Bozumu Şenliği, üreticilere, tüketicilere ve herkese hayırlı olsun, bol kazançlar diliyorum” dedi.  

 

Kortej eşliğinde üzüm bağına geçen protokol, burada bağ bozumu geleneği olan kara üzümü dalından kestiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X