Cakarta’da çifte intihar saldırısı

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da iki ayrı yerde bombalı ve silahlı saldırılar yapıldı. 2 sivilin öldüğü saldırılarda 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Cakarta’da çifte intihar saldırısı

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da bu sabah düzenlenen saldırıların ardından durumun kontrol altına alındığı bildirildi.

Cakarta Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü M. İkbal, büyükelçilik binaları ve mağazaların bulunduğu Thamrin Caddesi üzerindeki Sarinah Alışveriş Merkezi çevresinde bombalı ve silahlı saldırı düzenleyen 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve olay yerinde güvenliğin tamamen sağlandığını açıkladı. 

İkbal, saldırılarda yaşamını yitiren sivil sayısıyla ilgili olarak, “İlk patlama Thamrin Caddesi üzerindeki polis noktasında meydana geldi. Saldırıda 2 sivil hayatını kaybederken bir polis de ağır yaralandı. İkinci saldırı, Cakarta Tiyatrosu Binası’nda yer alan Starbucks’da uzun namlulu silahlarla düzenledi. Saldırıda en az 5 sivil yaralandı” dedi. Yaralanan polisin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Thamrin Caddesi dışında farklı bölgelerde de saldırıların olduğuna yönelik haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayan İkbal, “Cakarta’da birkaç bölgede patlama yaşandığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu.

Siyasi, Hukuki ve Güvenlik İşleri Bakanı Luhut Panjaitan da saldırılarda yaşamını yitiren sivillerden birinin Hollanda vatandaşı olduğunu söyledi.

“DAEŞ ile bağlantılı olabilir”

Bu arada Ulusal Polis Sözcüsü General Anton Çarliyan, saldırganların Paris’teki saldırıları taklit ettiğine işaret ederek, terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı olabileceklerini kaydetti.

Saldırıları henüz üstlenen ise olmadı.

 

Öte yandan Devlet Başkanı Joko Widodo, saldırıları “terör eylemi” olarak niteledi. 

Saldırılarda ölen ve yaralananlar arasında Türk vatandaşı yok 

Türkiye’nin Cakarta Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, saldırılarda ölen ve yaralanlar arasında Türk vatandaşının bulunmadığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X