Çakırlı’ya 128 TOKİ konutu

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, TOKİ’nin Çakırlı Mahallesi’ne yapılacak konutların onayını verdiğini ve konutların 123 metrekare zemin artı 3 kat olarak planlandığını bildirdi.

Çakırlı’ya 128 TOKİ konutu

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Ankara dönüşü Çakırlı Mahallesi’nde düzenlediği toplantıda, TOKİ’nin Çakırlı Mahallesi’ne yapılacak olan konutların onayını verdiğini açıkladı.

TOKİ tarafından Çakırlı Mahallesi’nde inşa edilecek olan 128 adet konut ile ilgili bilgilendirme yapan Neşet Çağlayan, “Bu konutlara başvurular 26 Ocak Perşembe günü itibarı ile başlamış bulunuyor. Bunun yanı sıra aynı bölgede planlanan Termal Turizm Tesisi ile de Çakırlılı gençlerimize yeni istihdam alanları yaratılmasını, Çakırlı’nın da bir cazibe merkezi olmasını planlıyoruz” dedi.

Konutların zemin artı 3 kat olarak 123 metrekare üzerinden planlandığını belirten Çağlayan, “Projelerimiz hazırlandı. Projenin ihale süreci başladı. İhalenin ardından konut inşaatlarımız başlatılacak. Başvurularda ilk aranacak şart Çakırlılı olmak. Yani Çakırlı nüfusuna kayıtlı insanlarımız bu konutlardan alabilecek. 128 adet konuta yeteri kadar müracaat olmaması halinde, Orhangazi nüfusuna kayıtlı olma şartı aranacak. Bizim önceliğimiz Çakırlılı hemşehrilerimiz” diye konuştu.

BAŞVURU İÇİN İKİ AYLIK SÜRE

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, TOKİ konutlarının yapılacağı alanda binaların araziyi boğmayacağını, konutların arazinin yüzde 23’lük kısmına inşa edilmiş olacağını ifade ederek, “Bununla birlikte konut projesi için sosyal donatı alanları ve yeşil alanlar da bol miktarda olacak. Başvurular için 2 aylık bir süre konuldu, 26 Ocak tarihinde başlayacak ve 26 Mart tarihine kadar sürecek” ifadelerine yer verdi.

FARKLI ÖDEME ŞARTLARI OLACAK

Belediye Başkanı Çağlayan konutların ortalama fiyatının 183 bin 500 lira olacağını belirterek, “İhaleden sonra net fiyat ortaya çıkacak. İhaleye göre bu rakam daha da aşağı düşebilir. Bu bedelin 3 farklı ödeme şekli olacak. Bu miktarın 6 bin lirası başvuru esnasında ödenecek. Birincisi 10 yıl vadeli olacak. İkinci seçenek 13 yıl vadeli olacak. Üçüncü seçenek ise 15 yıl vadeli olacak. İsteyen herhangi bir ödeme seçeneğini kullanabilecek. Talebin fazla olması halinde yeni konut projesini de hayata geçirebileceğiz. Bu daireler Çakırlı için büyük kazanım olacak. Bölge gün geçtikçe değer kazanıyor. Dolayısıyla burada çocuklarınızın ihtiyacını karşılamak yada geleceğe dönük düşündüğünüzde kazanımlar artacaktır” şeklinde konuştu.

TERMAL TURİZM TESİSİ…

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan TOKİ konutlarına yakın bölgede turizm alanı çalışması olacağını ve turizm alanı ile ilgili yoğun bir talebin bulunduğunu ifade etti. Çağlayan, “Bu proje hem bölgeye değer katması, hem de bu bölgedeki arazilerin daha da değerlenmesi açısından son derece önemli. Bu konuda ince eleyip sık dokunuyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X