Çaldıranlı Öğrencilerin Isınma Problemi Giderildi

Van’ın Çaldıran ilçesinde kalorifer sistemindeki arıza nedeniyle ısıtıcı kullanılarak eğitime devam eden Yavuz Sultan Selim İlkokulu’ndaki onarım çalışmaları tamamlandı.

Çaldıranlı Öğrencilerin Isınma Problemi Giderildi

Çaldıran ilçe merkezindeki bin 52 öğrencinin eğitim gördüğü Yavuz Sultan Selim İlkokulu’nda kasım ayında ısınma bölümünde meydana gelen arıza giderildi. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, beraberindeki yardımcısı Mehmet Salih Aksanlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Atay ile okuldaki çalışmaları yerinde inceledi. İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Çaldıran ilçesinin en büyük okulu olan Yavuz Sultan Selim İlkokulu’nun 2000 yılında faaliyete geçtiğini, 32 derslikli okulun yaz aylarında yapılan incelemesinde tesisat probleminin belirlendiğini söyledi. Ancak teknik elemanların yaptığı keşif sonucunda okulun bir yıl daha eğitime devam etmesi yönünde karar aldıklarını ifade eden Kırekin, “Biz de gelecek yıl bina ile ilgili daha detaylı bir onarım yapalım diye karar verdik. Fakat kasım ayının ortalarına doğru kalorifer sisteminin yüzde 30’lara kadar düştüğü bize iletildi. Bizde teknik elemanlarımızda hızlı bir şekilde keşif çalışmasını yaptırdık ve hemen ihalesinin yapılması için gereken talimatı verdik. Yaklaşık bir aydır da tamiratı devam etmektedir. Bu sırada kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğüyle yaptığımız görüşmelerde öğrencilerimizin mağdur olmaması için yakınındaki lisede öğrenim görmelerini sağladık. Bugün itibariyle artık onarım çalışması bitti ve kaloriferleri yaktık. İnşallah bundan sonra okulumuz sürekli ısıtılarak öğrencilerin eğitime devam edebileceği ortam sağlanacak. Konu ile ilgili bakanımız beni arayarak bilgi aldı. Bakanımız, ’Oradaki öğrencilerimize, velilerimize ve Çaldıran halkına selamlarımızı iletin’ dedi. İnşallah okulumuz tekrar sıcak bir ortamda eğitim öğretime devam edecektir. Biz zaten öğrencilerimizi mağdur etmedik. Kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü gerekli tedbirleri almıştı” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X