Çalı’da başpehlivan Ali Gürbüz oldu

54. kez düzenlenen müsabakaları izleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Çalı’yı ikinci Kırkpınar yapmak boynumuzun borcu oldu” dedi.

Çalı’da başpehlivan Ali Gürbüz oldu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel 54’üncü Çalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı Ali Gürbüz kazandı. 478 pehlivanın katıldığı güreşleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve binlerce güreşsever izledi. Büyük ilgi gören güreşleri izleyenler arasında Türk Halk Müziği’nin güçlü ismi Bedia Akartürk’de vardı. Recep Kara ve İsmail Balaban’ın sakatlandığı güreşlerde gün boyu kıyasıya mücadele yaşandı.

HEDEFİ ALTIN KEMER

Heyecanla izlenen güreşlerin finalinde Ali Gürbüz ile Ekrem Yavuz er meydanına çıktı. 22 dakika süren başpehlivanlık mücadelesinde pasif güreştiği için hakemden üç kez ihtar alan Ekrem Yavuz hükmen mağlup sayılınca ipi göğüsleyen Ali Gürbüz oldu. Gürbüz’e kupasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey verdi. Başpehlivanlık sevinci yaşayan Ali Gürbüz, “Kırkpınar’ı aratmayan Çalı’da ipi göğüslediğim için mutluyum. Kırkpınar’da da Altın Kemeri almak için mücadele edeceğim” dedi. Bursalılar’ın ilgi ile takip ettiği Çalı Yağlı Güreşleri’nde gelecek yılın ağası, yapılan açık artırma ile işadamı Ercan Köseoğlu oldu.

İKİNCİ KIRKPINAR OLACAK

Yarım asrı aşkın bir süredir devam eden güreşleri, aynı güzellikte sürdürdüklerini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şöyle dedi: “Türkiye’nin her yerinden gelen güreşçilerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nilüfer Belediyesi olarak sadece Çalı’da değil, Akçalar, Kayapa, Misi, Hasanağa gibi birçok mahallemizde de geleneksel etkinlikleri düzenlemeye devam ediyoruz. Çalı Güreşleri de yarım asırlık mücadelesiyle Kırkpınar’ın eşiğine geldi. Çalı’yı ikinci Kırkpınar yapmak boynumuzun borcu oldu.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X