Çalılılardan HES tepkisi

PATLAK: İş makinelerinin üzerine tuğla koydular

Çalılılardan HES tepkisi

Mahallelerinden geçen dereye HES kurulmasını istemeyen Çalılı vatandaşlar, koronavirüs salgınına rağmen çalışmaların yapıldığı bölgeye giderek tepkisini gösterdi.

Nilüfer Çalı Mahallesi’nde yapılması planlanan Hidroelektirik Enerji Üretim tesisi için özel enerji firması bölgeye iş makinelerini gönderip dere kenarında çalışmalara başladı.

Değirmen deresi mevkinde 2 bin metrekaresi kapalı 10 bin metrekarelik kamu arazisinde yapılması planlanan santrali istemeyen vatandaşlar, iş makinelerinin çalıştığı bölgeye gitti. Makineleri durduran vatandaşlar, kepçelerin üzerilerine tuğla koydu.

Projenin yapılmak istendiği bölgede doğal güzelliklerin ön planda olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Bu proje yapıldığı anda artık biz bölge halkı olarak dereyi kullanamayacağız Dere, sadece bir kişinin bir şirketin kağıdı için gasp edilmiş olacak’ diye konuştu.

Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Emre Karagöz, ‘HES planlama sürecini masa başında imzalayanlar şunu çok iyi bilmeliler ki Çalı halkı canı pahasına da olsa deresini, topraklarını, ağaçlarını, canlıların haklarını savunmaktan bir adım bile geri adım atmaz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X