Çalışan anneler 25 Haziran saat 10’a dikkat

Ayda 300 Euro bakıcı desteği için SGK, 25 Haziran’da saat 10.00’da web sitesinden bir link paylaşacak ve anneler oradan başvuracak. İlk bin 750’ye adını yazdıranlar asil listede yer alacak.

Çalışan anneler 25 Haziran saat 10’a dikkat

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Strateji Geliştirme Başkanı Muhiddin Şahin, çalışan anneye çocuk bakım desteği olarak aylık 300 Euro ödeme yapılacağını söyledi.

Şahin, dün Çelik Palan Hotel’de SGK tarafından düzenlenen ‘Evde Çocuk Bakımı Projesi’ kapsamında gerçekleştirilen panel öncesi proje hakkında bilgi verdi. SGK tarafından Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla gerçekleştirilen yaklaşık 120 milyon lira bütçeli bu projede Bursa, İzmir ve Antalya’nın pilot il seçildiğini belirten Şahin, temel amaçlarının sigortalı olan annelerin 0-24 ay aralığındaki çocuklarına bakıcı desteği vermek olduğunu kaydetti. Şahin, ”Sigortalı çalışan annelerimiz bakıcı bulacaklar. Sertifikalı veya sertifikasız bakıcıyı sigortalı çalıştırmaları halinde aylık 300 Euro, engelli çocuk varsa ya da anne çocuğuna tek başına bakıyorsa 390 Euro desteği 24 ay boyunca sağlayacağız” dedi.

2 ASGARİ BRÜT ÜCRET SINIRI

İki asgari brüt ücretin altında geliri olan annelerin bu kapsama girdiğini ifade eden Şahin, burada babanın gelirinin bir önemi olmadığını sadece annenin maaşının baz alındığını kaydetti. Şahin, ”Anne bakıcının ücretini ödeyecek. Sigortasını yaptıracak. Biz 45 gün geçtikten sonra nakdi olarak annenin hesabına para yatıracağız. Anneden Halkbankası’nda hesap açtırmasını isteyeceğiz. Bursa’da 25 Haziran’da saat 10.00’da SGK’nın web sitesinden bir link paylaşacağız ve anneler oradan başvuracak. Başvuru sırasına göre ilk bin 750 asil, sonraki bin 750’de yedek liste olacak” diye konuştu.

MEMUR ANNEYE DESTEK YOK

Şahin, annelerin temmuz ayı sonuna kadar bir işe girmiş olmaları gerektiğini hatırlatarak, memur ya da kendi işini yürüten annelerin söz konusu destek kapsamına girmediğinin altını çizdi. Şahin, ”Bu büyük bir proje. Daha sonra ekonomimizin durumuna bağlı olarak diğer illere yayılması söz konusu. 120 milyon liranın yüzde 80’ini AB fonlarıyla karşıladık. Kalan kısmı da hazinemiz temin etti. Buradaki temel unsur alt gelir seviyesindeki annelerimizin çocuk doğurduktan sonra hayattan kopmalarını engellemek” dedi.

KARACA: SGK PİYANGOSU

Proje amacının bakıcılığın sertifikalı hale getirilmesi ve annelerin işten ayrılmasının önüne geçilmesi olduğunu vurgulayan Şahin, Bursa’nın pilot il seçilmesinin sebeplerinden birinin de en çok kadın sigortalının burada çalışması olduğunu belirtti. SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca da, paneldeki konuşmasında söz konusu projesinin Bursalı annelere SGK piyangosu olarak adlandırılabileceğini vurguladı. Karaca, toplam 5 bin annenin bu projeden yararlanacağının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X