Çalışanın hakkı korunacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve müdür yardımcıları 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti.

Çalışanın hakkı korunacak

Vali Karaloğlu, buradaki konuşmasında, sosyal güvenlik bilincini toplumsal bir olgu haline getirmek için çok yoğun bir çalışma gösterilmesi gerektiğini söyledi. Denetimle ve düzenlemelerle yetinmeyip farkındalığı artırmak gerektiğini belirten Karaloğlu, ”Üretene destek olup, çalışanın hakkını korumaya devam edeceğiz. Hem işverenin hem de işçimizin yanında olacağız” dedi.

SGK İl Müdürü Erhan Karaca da, Bursa’nın yüzde 20,05’lik kayıt dışı çalışma oranıyla Türkiye ortalamasının en alt seviyelerinde yer aldığını vurguladı. Ayda yaklaşık 400 denetleme ile çalışanın hakkını daha fazla gözettiklerini dile getiren Karaca, bu oranı daha da gerilere çekeceklerini vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X