Çalışır’dan sürükleyici bir roman

Yazar Cenk Çalışır’ın, raflarda yerini alan son romanı “Kilit Operasyonu”, Bursa’da işlenen bir cinayetle başlıyor. Çalışır, “Çok katmanlı bir hikâyeye sahip romanda, savaş teknolojilerinin savaşını anlattım” dedi.

Çalışır’dan sürükleyici bir roman

DİLEK ATLI

Bursa’da yaşayan yazar Cenk Çalışır’ın yeni romanı “Kilit Operasyonu”, Mylos Kitap’tan çıktı. Polisiye türündeki romanın Bursa’da işlenen bir cinayetle başladığını söyleyen Çalışır, “Benim kaleme aldığım hikayelerde hiçbir zaman tek bir konu, tek bir kalıp yoktur. Katmanlı öyküler kurup, sarmal oluşturmaya çalışıyorum. Bu anlamda Kilit Operasyonu’nda hem devam eden bir cinayet çözümlemesi var, hem de cinayetlerin neden işlendiğiyle ilgili perde arkasında devam eden bir teknoloji savaşı var. Burada, sözü edilen teknoloji savaşının aslında savaş teknolojilerinin savaşı olduğunu vurgulamakta fayda var” diye konuştu.

 

ULUSLARARASI BİR HİKÂYE…

Romanındaki olay zincirinin Bursa, Ankara ve İstanbul ayağından yola çıkarak sınırların dışına çıkan bir seyir izlediğine değinen Çalışır, “Savaş teknolojilerinin savaşı, uluslararası bir hikayeyi okurlara taşıyor. Hikayenin içine paralı askerler, bürokratlar ve ajanlar da katılıyor. Bunun yanı sıra, cinayet masasında görev yapan roman kahramanlarından birinin de kendi içinde problemleri var. Olay devam ederken, görevden alınan kahramanımızın psikolojisine de değiniyorum. Bu sarmal hikaye yapısını bir huni gibi düşünürsek yukarıda başlayan bir girdap, huninin daralan ağzı ve düğümlerin çözüldüğü final olarak bölümlere ayırabiliriz” dedi.

 

SUÇ PSİKOLOJİSİ…

Kilit Operasyonu romanını 8 ayda kaleme aldığını ifade eden yazar, “Suç, sadece cinayetlerle sınırlı bir kavram değildir. Polisiye türünü sadece cinayet romanlarıyla sınırlamak doğru olmaz. Suçun içine birçok konu başlığı girer. Suç psikolojisi de katılır. Bu bile başlı başına bir konu olarak ele alınmalıdır” diye belirtti. Polisiye türünün iyi bir araştırma gerektirdiğini vurgulayan yazar, sözlerine şunları ekledi:

“Çok katmanlı romanlar yazıyorum. Kurguyu hazırlarken ben de birçok kişi gibi en çok internetten yararlanıyorum. Gerekli tüm bilgilere ulaşmayı mümkün kılıyor. Kilit Operasyonu da katmanlı bir roman olarak, okurun heyecan duyacağını düşündüğüm nokta, bulunan cesetin üzerinde uzun süre işkence uygulandığının tespit edilmesi. Çünkü ilginç olan nokta, bu kişinin ölmeden önce ağrı eşiğinin yükseltilmesi için ilaç takviyesi almış olmasıdır. Bu da hikayeye başka bir boyut kazandırıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X