‘Çalışmaları her zaman saygıyla yad edilecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefat eden Türk bilim adamı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun sadece Türkiye’de değil tüm dünyada bilimsel çalışmaları, yayınları ve kuramlarıyla her zaman saygıyla yad edileceğini belirtti.

‘Çalışmaları her zaman saygıyla yad edilecek’

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, kuantum kimyacısı, kuramsal kimyacı ve moleküler biyolog Prof. Dr. Sinanoğlu’nun vefatı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Değerli bilim adamı Prof. Dr. Sinanoğlu’nun vefatını derin bir teessürle öğrendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

 

”Dünyanın seçkin bilim adamları arasında yer alan Prof. Dr. Sinanoğlu, sadece ülkemizde değil tüm dünyada bilimsel çalışmaları, yayınları ve kuramlarıyla her zaman saygıyla yad edilecektir.

Türkçemizin bilim dili olması yönündeki gayretleriyle de dikkatleri çekmiş olan merhum Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’na, Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve bilim dünyamıza başsağlığı diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X