ÇAMATEM’DE 5 yıldızlı hizmet

18 yaşından küçüklere hizmet için yapılan ve geçen ay hizmete açılan ÇAMATEM, çok yönlü tedavi ve eğitim anlayışı ile dikkat çekiyor.

ÇAMATEM’DE 5 yıldızlı hizmet

AYKUT GÜNGÖR 

Görükle’de geçen ay faaliyete geçen Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇAMATEM) 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet veriyor. Mustafa Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi kampüsü içerisinde yer alan klinikte ayakta ve yatarak hizmet verdiklerini anlatan Başhekim Yardımcısı Dr. Hatice Alkan Akdağ, en iyi hizmeti verebilmek üzere gerekli tüm donanıma  ve ekibe sahip olduklarını anlattı. 18 yaşından küçüklere hizmet verdiklerini anlatan Akdağ, tedaviye motivasyonu uygun olan hastaların kendilerinin rızaları ile kliniğe kabul edildiğini vurguladı. ÇAMATEM’in sadece sokak çocukları ya da uçucu madde bağımlılarının tedavisine yönelik bir merkez olmadığına değinen Akdağ, alkol ve madde bağımlılarının sokak çocuklarından ibaret olmadığının altını çizdi. 

EĞİTİM İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ 

Hastanede geçirilen sürede amaçlarının çeşitli eğitim ve etkinlikler ile hastaların bağımlısı oldukları maddeleri akıllarına getirmemeyi hedeflediklerini anlatan Akdağ, “Milli Eğitim yetkilileri ile görüşerek, tedavi gören çocukların okullarından geri kalmamaları için eğitim ve öğretim çalışmalarını yürütmek üzere projeler üretmeye çalışıyoruz” dedi. 15  yatak kapasiteli ÇAMATEM’de 2 yataklı detoksifikasyon odası, 1 adet engelli odası olduğunu anlatan Akdağ, hastaların tedavi amaçlı kullanmaları için el işi salonu, spor salonu, çeşitli spor alanları, toplantı odaları ve hobi amaçlı yemekler hazırlamaları için mutfak gibi bir çok imkana sahip olduklarını vurguladı. 

GAZETELER OLUMLU ETKİ YARATTI 

Son günlerde daha çok sentetik madde bağımlılarının ÇAMATEM’e sıklıkla geldiğini anlatan Akdağ, kullanılan madde ile ilgili bilgilendirme ve gazete haberlerinin etkisinden dolayı  kullanım oranlarının düştüğünü düşündüklerini söyledi.  1 psikiyatri uzmanı hekim, 6 hemşire, 3 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, idari ve yardımcı personel ile hizmete başladıklarını anlatan Akdağ, ihtiyaç durumunda bu sayıların arttırma konusunda sıkıntılarının bulunmadığını dile getirdi. 

AB STANDARTLARINDA 

Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi bahçesinde bulunan 2 tane lojman binasını daha verimli kullanmak için birisini ÇAMATEM, diğerini ise Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak düzenlediklerini belirten İl Sağılık Müdürü Dr Özcan Akan, her iki kliniğinde AB standartlarına göre tasarlandığını ve faliyete geçirildiğini kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X