Cameron’dan AB’ye uyarı

AB’de kalma konusunda 2017 yılına kadar bir referandum yapılacağını belirten İngiltere Başbakanı Cameron, istediklerini alamamaları her ihtimali değerlendireceklerini söyledi.

Cameron’dan AB’ye uyarı

Almanya’nın, İngiltere’nin Avrupa Birliği içinde kalmasını istediğini ifade eden İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiltere’nin belli politikalar üzerinde daha fazla kontrol elde etmemesi halinde referanduma gideceklerini dile getirdi. 

MERKEL İLE GÖRÜŞME

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bu hafta Londra’da yapılacak görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulunan Cameron, “En önemli olan sosyal yardım sistemimizde değişiklik yapabilir durumda olmamız. Kilit alanlar, tek pazarın korunması, daha sıkı bir birliğin sağlanması, regülasyonlar ve sosyal yardımlarla ilgili önlem paketi üzerinde oy kullanabilir olmak” diye konuştu. Cameron, “Eğer gerekeni almazsam hiçbir şeyi ihtimal dışı bırakmam” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X