Cami kundakçısı kıskıvrak yakalandı

Kopenhag’da İslam İnanç Toplumuna ait binayı kundaklayan 35 yaşındaki şüpheli yakalandı. Saldırganın suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Cami kundakçısı kıskıvrak yakalandı

Emniyet Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında, olaydan sonra ifadeleri alınan görgü tanıkları ve binada bulunan şahısların yardımı ile yakalanan şahsın bugün mahkemeye çıkarılacağı bildirildi. 

Şahsın adını gizli tutan polis açıklamasında, söz konusu şahsın daha önceden benzeri suçlar işlediği ve tedavi cezası aldığı belirtilerek Pazar günü saat 11.30 sıralarında gelen bir alarm üzerine Dortheavej ve Tomsgardsvej caddelerinin kesiştiği köşede bulunan binaya gittik. İslam İnanç Toplumu’na ait binan alt katında bulunan bir pencereden atılan yanıcı madde sonucu çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. 

Olayda maddi hasar meydana geldi ancak kimseye bir şey olmadı. Olaydan sonra Bellahöj polis karakolunda ifadelerini aldığımız görgü tanıklarının yardımı ile suçluyu saat 15.00 sıralarında yakaladık. O bölgede yaşayan bir kişi. Yarın hakim huzuruna çıkarılacak. Saldırgan daha önceden sabıkalı. Şu anda daha geniş açıklama yapmamız mümkün değil denildi. Saldırganın yakalanması ile binanın kundaklandığının kesinleştiğini belirten polis, şansın 1980 doğumlu olduğunu bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X