Cami var imam yok

Yenişehir’e 13 km. uzaklıktaki Yarhisar mahallesnde, camide yaklaşık 4 yıldır imam yok.

Cami var imam yok

1327  Osmanlı devletinin kurucularından Orhan Gazi, karısı Nilüfer Hatun’un ata memleketi olan Yarhisar’a, 1327’de yaptırdığı tarihi cami, 2009 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarıldı. Daha sonra camide görev yapmak için gelen imam ise 2015 yılına kadar burada görev yaptı. Ancak bu tarihten sonra gelen görevli imamlar kısa bir süre sonra buradan ayrıldı. Mahalle sakinlerinin 

İl Müftülüğü’ne müracaat etmelerine rağmen şimdiye kadar olumlu bir sonuç alınamadı. 

Yarhisar  Orhan Camii’nde 2015 yılına kadar kesintisiz imamın görev yaptağını ifade eden Bilecik Edebali Kültür ve Araştırmalar Derneği Başkanı Arif Durmuş, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle mahalle camiine mutlaka imam atanmasını beklediklerin söyledi.

Başkan Durmuş, “Camide ezan, merkezi sistemden okunuyor. Ancak kadrolu bir imam yok. Pazar günü bir etkinliğimz vardı. Ben kendi olanaklarımla Bilecik’ten buraya imam getirdim. Birkaç gün snra Ramazan ayı başlayacak. Teravih namazını kıldıracak imam bile yok. İl Müftülüğü’nden bir an önce bize imam gönderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X