Camide intihar saldırısı: 18 ölü

Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde sabah namazı sırasında bir camide düzenlenen intihar saldırısında 18 kişinin öldüğü bildirildi.

Camide intihar saldırısı: 18 ölü

Yetkililer, yerel saatle sabah 5.00’te Maiduguri şehrinin Jiddari Polo semtindeki camiye intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Saldırıda 18 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı, yaralananlardan bazılarının da durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken yetkililer ülkenin kuzeydoğusunda faaliyet gösteren Boko Haram örgütünden şüpheleniyor.

Boko Haram militanları, Nijerya’nın yanı sıra komşu ülkeler Çad, Kamerun ve Nijer’de de terör saldırıları düzenliyor.

Adı yerel dilde “Batı tarzında eğitim yasaktır” anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika’nın en büyük ülkesi Nijerya’da 2000’li yılların başından beri faaliyet gösteriyor.

Örgüt militanlarının düzenlediği şiddet eylemleri sebebiyle son 6 yılda on binlerce kişi yaşamını yitirdi. 2 milyondan fazla kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X