Camide katliam!

Yemen’in başkenti Sana’da, Şii Husi milislerinin gittiği iki ayrı camiye düzenlenen intihar saldırılarında 142 kişi hayatını kaybetti, 351 kişi de yaralandı.

Camide katliam!

Hürriyet’in haberine göre, saldırıları Irak ve Suriye’de terör estiren, dün de Tunus’taki müze katliamını üstlenen IŞİD’in gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Sana’nın güneyindeki Bedir Camii’ndeki saldırının üzerlerindeki bombaları patlatan iki kişi tarafından düzenlendiği açıklandı. Kentin kuzeyindeki El Haşuş Camii de intihar saldırısına hedef oldu.

 

AFP, cuma namazı saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda en az 142 kişinin öldüğünü bildirdi. Yaralı sayısının ise 351 olduğu belirtildi.

Reuters’ın haberine göre; IŞİD, Twitter üzerinden yayımladığı açıklamayla saldırıları üstlendi. Kendisini IŞİD’in Sana kolu olarak tanımlayan bir grup, “Bunlar buz dağının görünen kısmı” ifadesini kullandı.

ABD’DEN KINAMA

Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, saldırıları şiddetli kınadı. Ancak Earnest şu aşamada saldırılarla IŞİD arasında “açık” bir bağ olduğunu tespit edemediklerini belirtti.

CAMİLERİ HEDEF ALAN İLK SALDIRI

AA’nın haberine göre; başkent Sana’nın Husilerin kontrolüne geçmesinden bu yana ilk kez camileri hedef alan intihar saldırıları düzenleniyor. 

Yemen’de Eylül ayından bu yana başkent Sana’nın kontrolünü elinde tutan Husilerin diğer bölgelere yayılma girişimleri Sünni aşiretler ve El Kaide tarafından engellenmeye çalışılıyor.

İran destekli Husilerin ev hapsinde tuttuğu Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ise geçen ay Sana’dan kaçarak, ülkenin güneyindeki Aden kentine gitmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X