Camiler Büyükşehir’le düzenleniyor

Samanlı’da Eski Camii’nin yanında yer alan ve imar planlarında dini tesis olarak görülen 100 metrekarelik alan Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak cami avlusuna dahil edildi.

Camiler Büyükşehir’le düzenleniyor

Yaklaşık 100 bin TL’lik bedelle kamulaştırılan bina, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı programla yıkıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Eski Camii’nin avlusunun yapılan yıkımla birlikte açığa çıkacağını ve ibadet mekanının daha sonra yapılacak ekstra çalışmalarla modern ve işlevsel bir görüntü kazanacağını ifade etti. Bütünşehir uygulaması kapsamında Bursa’nın her tarafındaki eksiklikleri giderme konusunda ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkan Altepe, özellikle köy, mahalle ve semtlerde camilerin yapılması, mevcut camilerin birer yaşam alanına dönüştürülmesi konusunda hassas davrandıklarını söyledi.

​Samanlı’daki Eski Camii’nin de bu vizyon çerçevesinde ele alındığını, caminin etrafındaki yapılardan temizlenmesi ve modern bir hal alması konusunda düğmeye bastıklarını söyleyen Başkan Altepe, “ Hedefimiz bölgemizin yaşam kalitesini artırmak. Samanlı Mahallemizin önemli bir talebiydi. İnsanımız, Yıldırım için hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X