Camiye polis baskını

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde polis sekiz ev ve bir camiye baskın düzenledi. Aramaların radikal Selefi gruplara yönelik olduğu belirtildi.

Camiye polis baskını

Hildesheim kentindeki ‘DIK Camii’ adlı bir cami derneğine çarşamba günü polis baskın düzenledi. Eş zamanlı olarak derneğin 8 yöneticisinin evlerinde de arama yapıldığı bildirildi. Yaklaşık 400 polisin katıldığı operasyonda gözaltına alınan olup olmadığı konusunda ve baskında ele geçirilen belgelerle ilgili polis bir açıklama yapmadı. 

SELEFİ MERKEZİ

Eyalet İçişleri Bakanı Boris Pistorius, söz konusu caminin radikal Selefilerin Almanya çapındaki merkezi olduğunu ifade ederek,operasyon için aylardır hazırlık yaptıklarını kaydetti. Pistorius, polis tarafından yapılan baskınların derneğin yasaklanması yönünde önemli bir adım olduğunu belirtti. Bakan Pistorius dernekte verilen vaazlarda, seminerlerde ya da çeşitli sunumlarda nefret söylemleri kullanıldığını ifade etti. 

Pistorius, camiyi ziyaret eden çok sayıda kişinin Suriye ve Irak’a gittiğini ve aralarında IŞİD’e katılanlar olduğunu tespit ettiklerini belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X