Çamur yakma tesisi halka anlatıldı

Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, yeni yatırımlarından arıtma çamuru yakma tesisi için ÇED sürecinde halkı bilgilendirdi.

Çamur yakma tesisi halka anlatıldı

KOSAB, GÜSAB, Barakfakih Sanayi Bölgesi, Kestel Sanayi Bölgesi, Kestel ve Gürsu ilçe yerleşim alanları ve İsabey bölgesindeki endüstriyel sanayi tesislerinin bulunduğu bölgelere hizmet veren Yeşil Çevre Arıtma Tesisi İşletme Kooperatifi, yeni kuracağı arıtma çamuru yakma tesisi için halkın görüşünü aldı. 

 

KOSAB salonundaki toplantıya sivil toplum kuruluşları da katıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda Çevre Mühendisi Emel Gözükara Durmaz, hazırlanan ÇED raporu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yeşil Çevre Atık Su Arıtma Tesisi’nde oluşan arıtma çamurlarının bertaraf edilmesi için yeni bir tesis yapılacağını ve kurulacak tesisin günlük kapasitesinin 120 ton olduğunu belirten Durmaz, “İlk aşamada 60 ton reaktör devreye girecek. Daha sonra kapasitenin artmasıyla birlikte ikinci 60 ton devreye girecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X