Can Dündar ve Erdem Gül davasında ilk karar

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, Cumhuriyet gazetesinde, MİT’e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıklar

Can Dündar ve Erdem Gül davasında ilk karar

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, Cumhuriyet gazetesinde, MİT’e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın tüm duruşmalarının kapalı yapılmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığının müdahillik talebinin kabulüne karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, oturumların kapalı yapılması ve müştekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarlığının müdahillik taleplerine ilişkin karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, tüm duruşmaların kapalı yapılması ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarlığının müdahillik taleplerinin kabulüne oy birliğiyle karar verdi.

Heyet, duruşmaların kapalı yapılmasına gerekçe olarak, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 182/2 hükmü gereğince ”milli güvenliğin zorunlu kılması ve siyasi casusluk davası” olmasını ve ”Selam Tevhid’de Kumpas” davası ile ”Mit tırlarının durdurulmasına ilişkin” Yargıtay’da görülen davaların kapalı yapılmasını gösterdi.

Kararın açıklanmasının ardından duruşmayı izleyenler, karara tepki gösterdi. Duruşma salonundaki izleyiciler dışarı çıkarılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X