Çanakkale Belediye Meclisi’nde Lokma Gerginliği

Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında Başkan Ülgür Gökhan ile AK Parti Grup Sözcüsü Tülay Ömercioğlu arasında, kandil akşamı lokma dağıtmak isteyen AK Partililer ile zabıta arasındaki arbede nedeniyle tartışma yaşandı.

Çanakkale Belediye Meclisi’nde Lokma Gerginliği

AK Partililerin izinsiz alanda lokma dağıtmasını ‘şov’ olarak değerlendiren Başkan Gökhan, “Bu alanda lokma dağıtılamayacağı daha önce kendilerine bildirildi. Yer de gösterildi. Biraz ileride çadır açan MHP’liler de aynı şekilde lokma dağıtmak istediler. Onlara yönetmelikler iletildiğinde anlayış gösterdiler ve kendilerine gösterilen alanda bu işi yaptılar. Ancak AK Partililer, kabadayıvari bir tavırla olayı provoke etti. Şov yaptılar. Olmayan şeyleri olmuş gibi gösterdiler. Kadına şiddet gibi bu kentte olmayacak bir şeyi dayattılar. Bu bana göre 2. Kabataş vakası. Olaydan daha vahim olan ise İstanbul Milletvekili Bülent Turan’ın yalan beyanları olmuştur. Kendisini kınıyorum” dedi. “DEMAGOJİDE ÜSTÜNÜZE YOK” AK Parti Grup Sözcüsü Tülay Ömercioğlu ise geçtiğimiz kandil günü aynı noktada lokma dağıttıklarını, ancak böyle bir engelleme ile karşılaşmadıklarını ifade ederek, “Ülgür bey, ülkemizde demagoji üstadı 5 kişi varsa onlardan biri de sizsiniz. Tamamen demagoji yapıyorsunuz. Böylesine mübarek bir günde, lokma dağıtımı gibi manevi anlamı yüksek olan bir olayı engelleme mantığını ben anlayamıyorum. Barışın kenti diyorsunuz, özgürlüklerin kenti diyorsunuz. Ancak bu söylemler sözde kalıyor. Bu şuradan da belli. Aynı anda 10 metre ileride keşkek dağıtımı oldu. Zabıtalar müdahale etmedi. Sadece bizim üzerimize yürüdüler. Bunu şiddetle kınıyoruz” diye konuştu. Ömercioğlu, kendisini yalancılıkla itham eden Başkan Gökhan’ı da eleştirerek, “Burası haşlama merkezi değil. ‘Sözlerinize dikkat edin” diye uyardı. Öte yandan, AK Partililer ile zabıtalar arasında yaşanan gerginliğin ardından AK Parti Belediye Meclis üyelerinin salona siyah kurdele takarak gelmeleri ise dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X