Çanakkale Destanı’nı yeniden yaşadılar

Büyükorhan’ın Danacılar Köyü Derneği tarafından Merinos’ta düzenlenen Çanakkale Şehitleri’ni anma etkinliği büyük ilgi gördü.

Çanakkale Destanı’nı yeniden yaşadılar

Bursa’da Büyükorhan Danacılar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni anma etkinliği Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleşti. Kur’anı Kerim ve şehitler için yapılan hatim duasının ardından AK Parti eski Milletvekili Faruk Anbbarcıoğlu’nun senaryosunu yazdığı Çanakkale Destanı adlı müzikal tiyatro oyunu salonda duygulu anlara sahne oldu. Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliğine, Bursa Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, DAĞ-DER Genel Başkanvekili Yüksel Yaşar, Büyükorhan Danacılar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Mustafa Beki, milletvekili aday adayları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EN YAŞANABİLİR VE EN HIZLI KALKINAN ŞEHİR BURSA

Bursa Büyükşehir Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, “Bursamız, Çanakkale Savaşı’nda en fazla şehit veren illerin başında geliyor. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bursa, Çanakkale Savaşı’nda en fazla şehidi verdi. Resmi kayıtlara göre 5 bin, resmi olmayan kayıtlara göre ise 7 bin şehit verdi. Bu vesile ile Çanakkale’de Büyükşehir Belediyesi olarak yaptırdığımız Bursa Şehitliği’nin açılışını 24 Nisan’da gerçekleştireceğiz. Tüm Bursalıları bu açılışımıza bekliyoruz” dedi.

Bursa’nın son yıllarda kalkınan ve yaşanabilir bir şehir olduğuna dikkat çeken Karlık, “Geçen hafta sonuçlanan dünya çapınca 125 ülkede 5 bin 500 belediye üzerinden yapılan bir araştırmada, ‘Yaşanabilir ve sağlıklı bir kent, en hızlı kalkınan şehir’ sıralamasında Bursa, dünyada 48’nci, Türkiye’de açık ara birinci oldu. Bu da bizlere gurur veriyor” diye konuştu.

DANACILAR GÖLETİNE KAVUŞUYOR

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş ise, Çanakkale Savaşı’nda dağ yöresinden çok sayıda şehit verildiğini hatırlatarak, “Çanakkale’de canlarını feda ederek bizlere bu vatanı armağan eden tüm şehitlerimi rahmetle anıyoruz. Hükümetimiz, Büyükşehir ve Büyükorhan Belediyeleri olarak Danacılar köyüne hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Hükümetimizin Gedikler göleti ile ilgili Danacılar’ı çok ilgilendiren bir projesi var. Bu proje Allah’a hamdolsun ki gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde göletin temeli atılacak. İnşallah bu proje ile sulu tarımda faydasını göreceksiniz” diye konuştu.

Büyükorhan Danacılar Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Mustafa Beki, Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk toplumunda önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Çanakkale Deniz Zaferi’ni, tarihimizi nasıl çocuklarımıza, gelecek nesillerimize öğretebiliriz düşüncesi ve çabası içerisindeyiz. Bursamız, Çanakkale’de ne fazla şehit veren şehirlerin başında gelmektedir. Biz şehitlerimizin torunları olarak bu tür programlara çok önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X