Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıl dönümü

Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıl dönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşik Krallık Galler Prensi Charles’ın katılımıyla İngiliz Milletler Topluluğu Anıtı’nda tören düzenlendi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıl dönümü

Erdoğan’ı, Gözcü Tepe mevkisindeki anıta gelişinde Prens Charles ile İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins karşıladı. Türkiye, İngiltere ve İrlanda milli marşlarının çalınmasıyla başlayan törende Prens Charles, Çanakkale Savaşları’nın önemiyle ilgili konuşma yaptı.

Savaşa katılan İngiliz askerlerinin günlüklerinden derlenen anlatıların okunmasının ardından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Bir askerin savaş günlüğü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile yapılan söyleşinin bir bölümünün okunmasının ardından törenin anma bölümüne geçildi.

Saygı duruşu ile başlayan bu bölümde dua edildi, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Prens Charles’ın da aralarında bulunduğu 14 ülke temsilcisi anıta çelenkler bıraktı.

Prens Harry’nin konuşmasının ardından müzik dinletisi, şiir okunması ve kapanış duasıyla tören sona erdi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile çok sayıda yabancı devlet temsilcisi katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X