Çanakkale Müzesi TIR’ı Pamukkale’de

Denizli’nin Pamukkale Belediyesi Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin savaş malzemesinin sergilendiği ‘Çanakkale Gezici Müzesi TIR’ını ilçe sakinleriyle buluşturdu.

Çanakkale Müzesi TIR’ı Pamukkale’de

Karahayıt Mahallesi’ndeki gerçekleşen sergi açılışına Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de katıldı. Mahalle sakinleri sergiye yoğun ilgi gösterdi. Başkan Gürlesin, müzeyi gezerek o dönemde savaşta kullanılan malzemeleri inceledi. Müzede yetkililerden bilgi alan Başkan Gürlesin, müzenin önemine işaret etti. Müzenin Pamukkale İlçesi içerisindeki 9 farklı noktada 5 Kasım’a kadar açık kalacağını kaydeden Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak Çanakkale’nin 100. Yılı 1915-2015 yılında Pamukkale İlçemizin 9 farklı noktasında Çanakkale Gezici Tır’ını ilk defa Karahayıt Mahallesi’nden başlayarak ilçemizle buluşturmak istedik. Yeni neslimiz maalesef bir devrin kapanıp bir devrin başladığı Çanakkale Savaşı’nın ne imkansızlıklarla kazanıldığını yeterince bilmiyor olabilir. Pamukkale Belediyesi olarak bu hizmeti sunmak için böyle bir çalışma yaptık. Bugün ilk defa Karahayıt Mahallesi’ndeyiz. En uç mahallemizde yoğun bir katılımın olması bizleri mutlu etti. İnşallah her gün 5 Kasım’a kadar 9 farklı noktada bu müzemizi vatandaşlarımızla buluşturacağız. Ben bu müzeyi gezen 7’den 70’e herkesin etkileneceğini düşünüyorum. Kültür Bakanlığı onaylı bu TIR çok fayda sağlayacaktır. Vesile olabildiysek vatandaşlarımızın bilinçlenmesine katkı koyabildiysek ne mutlu bizlere. Bu ülkemizin ne zor şartlar altında kurulduğunu, yokların içinde savaşın kazanıldığını yeni nesillere çok iyi anlatmalıyız’’dedi. Konuşmanın ardından Müze yetkilileri Başkan Gürlesin’e ‘Çanakkale Gazileri’ adlı kitabı hediye etti. Pamukkale Belediyesi’nin desteğiyle Çanakkale Gezici Müze Tır’ı ilçede 9 farklı noktada olacak. 25 Ekim’de Karahayıt Mahallesi’nde bulunan TIR, 26 Ekim’de İncilipınar Parkı’nda, 27-28 Ekim tarihlerinde Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nde, 28 Ekim’de Anafartalar Kapalı Pazaryeri yanında, 30 Ekim’de Aktepe Mahallesi AK Vadi Parkı’nda, 31 Ekim’de Deliktaş Mahallesi Eski Cuma Pazarı’nda, 2-3 Kasım’da Pamukkale Belediyesi YSE Kavşağı’nda, 4 Kasım’da Cumhuriyet Mahallesi Osman Aydın İlkokulu yanında ve son olarak 5 Kasım’da Kervansaray Mahallesi Pazaryeri’nde olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X