Canan Karatay: Turp yerseniz…

Prof. Dr. Canan Karatay, “Turpta çok miktarda C vitamini var. Turp yerseniz turp gibi sağlıklı olursunuz” dedi.

Canan Karatay: Turp yerseniz…

Prof. Dr. Canan Karatay, C vitamininin sadece meyvelerde değil sebzelerde de çok miktarda bulunduğunu belirterek, “Turpta çok miktarda C vitamini var. Turp yerseniz turp gibi sağlıklı olursunuz” dedi.

Karatay, Adana’da özel bir okulun davetlisi olarak Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Yaşam Boyu Sağlık” etkinliği kapsamında bir konferans verdi. 

Hastalıkların insanlara genler vasıtasıyla geçtiği iddialarına karşı çıkan Karatay, asıl suçlunun yanlış yaşam ve beslenme biçimi olduğunu söyledi. Yaptığı araştırmalarda tek bir kutu kolanın şeker hastalığı riskinin yüzde 22, kalp krizi riskini ise yüzde 32 arttırdığını belirlediğini ileri süren Karatay, “Bana şişman çocuklar geliyor. 18-22 yaşlarında. İnanın yüreğim burkuluyor. Ben çocukluğumdan beri ancak 1 litre kola içebildim. Böyle çocuklar, aileler var. Sakın ama sakın ‘bu benim annemde de vardı’, ‘genlerimde vardı’ demeyin. Yani anne, babamızı, ninemizi suçlamayacağız. Suçlu biziz. Suçlu bizim beslenme biçimimiz” diye konuştu.

C vitaminin sadece meyvelerde değil sebzelerde de çok miktarda bulunduğunu anlatan Karatay, şunları kaydetti:

“C vitamini yediğiniz her türlü sebzede var. C vitamini portakaldan ziyade maydanozda daha çok var. Soğanda, salatalıkta, ıspanakta, turpta var. C vitaminin meyvelerde fazla olduğun vurgulanması, meyve sularının tüketilmesi için oluşturulan yanlış bir algı. Bu yanlış algıyı bırakalım. Kuzu etinde de C vitamini var. Kuzu etini yağı ile yediğiniz zaman da bilin ki doğal C vitamini almış olursunuz. Bütün sebzelerin içerisinde turpta daha çok C vitamini yer alıyor. Turp yerseniz turp gibi olursunuz.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X