Cander: Bursa için en iyisini yapacağız

Yüksek İhtisas Hastanesi yeni Başhekimi Doç. Dr. Soner Cander, Bursa’nın gözbebeği olan ve giderek gelişmeye devam eden bu hastaneye ve bu gelişime elinden geldiğince katkıda bulunarak, tecrübelerini aktararak en iyisini yapmayı hedeflediğini söyledi.

Cander: Bursa için en iyisini yapacağız

SEYİT GÜNDOĞAN 

Hastanede, ekibiyle ve Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Elif Güler Kazancı’yla birlikte basın toplantısı düzenleyen yeni başhekim Doç. Dr. Soner Cander, tüm Güney Marmara’ya hizmet veren bu hastane için ellerinden gelen en iyi çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Hastanenin çok büyük bir kapasitesi bulunduğunu vurgulayan Cander, “Bin 350 yataklı hastanemizde 900 bini acil olmak üzere yıllık 2.5 milyon, günlük ise 10 bin poliklinik sayısı var. Kestel’den Dörtçelik’e kadar 40 kilometrelik bir mesafede 11 birimle hizmet veriyoruz. Günde ortalama 100, yılda 90 bin ameliyat yapıyoruz. 2 bin 250 kadrolu, bin 540 taşeron olmak üzere 4 bine yakın personelimiz var. Yoğun bakımda yatak sayımız 150 adet. Kurumumuz şu ana kadar 50 uzman yetiştirdi. 202 asistan sayımız var. 36’sı hoca, 34 baş asistan olmak üzere 70 eğitim görevlimiz bulunuyor. Klinikten çok ciddi anlamda uluslararası ve ulusal merkezli çalışmalar yapılıyor. Çalışmalarımız içinde; tamamlanmakta olan bir Hiperbarik Oksijen Merkezi ve Organ Nakli Merkezi açmak üzereyiz. Yakın bir zamanda organ nakil ameliyatları başlayacak. Yanık merkezi ve tüp merkezi üzerinde çalışmalarımız var. Bunu dışında yoğun bakım kapasitemizi arttıracağız.  Hemodiyaliz Ünitelerini tek merkezde toplamaya çalışıyoruz. Yıldırım Belediyesi de hastane çalışanları için kreş yapıyor” diye konuştu.

 

“SAĞLIK HİZMETLERİNİN MERKEZİ”

Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Elif Güler Kazancı da, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin üniversite ve akademisyen kimliği ile de Bursa’ya ve bölgeye ciddi hizmetler yaptığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X