Canik Belediyesi’nin İftarı Büyük İlgi Görüyor

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen iftar sofrası, her akşam her bölgeden binlerce insanı ağırlıyor. Canik Belediyesi tarafından her yıl gelene…

Canik Belediyesi’nin İftarı Büyük İlgi Görüyor

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen iftar sofrası, her akşam her bölgeden binlerce insanı ağırlıyor. Canik Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda kurulan iftar sofrası, her bölgeden binlerce insana kucak açıyor. İftar sofrasına Canikliler’in yanısıra Suriyeli, Iraklı ve Afganistanlı mülteciler ile iftar vaktinde Canik’ten geçen yolcular ve ilçeye farklı bölgelerden çalışmaya gelenler de katılıyor. Başkan Osman Genç de iftarını aynı sofrada vatandaşlarla birlikte açıyor. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda iftar sonrasında Ramazan Günleri Etkinlikleri de dolu dolu geçiyor. Etkinliklerin son konuğu, son dönemlerin en sevilen isimlerinden birisi olan Ammar Acarlıoğlu oldu. Ammar Acarlıoğlu birbirinden güzel ezgi ve ilahilerini okurken, Acarlıoğlu’na zaman zaman meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik etti. Ammar Acarlıoğlu, “Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür ediyorum” dedi. Büyük ilgi gören etkinliğin sonunda Başkan Osman Genç, gecenin anısına Ammar Acarlıoğlu’na seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Canik’te kurdukları iftar sofrasının aslında Canik Belediyesi’nin insanlığa bakışının fotoğrafı olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Burada mülteci kardeşlerimizin yanında başka bölgelerden insanlarımız da aynı sofrada iftarını açıyor. Bu güzel mozaik bizim zenginliğimizdir. Tıpkı geçmişimizde olduğu gibi medeniyetimize yakışır şekilde mazlum kardeşlerimize kucak açmış olmanın huzurunu yaşıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X