Canikli: 27 bin 715 öğretmen ihraç edildi

Başbakan Yardımcısı Canikli, şu ana kadar 27 bin 715 öğretmenin görevden alındığını açıkladı. Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Canikli, Alman milletvekillerine İncirlik Üssü’nü ziyaret izni verildiğini de söyledi. Canikli’nin “hemşireye tekme” olayıyla ilg

Canikli: 27 bin 715 öğretmen ihraç edildi

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantıyla ilgili Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli kamerelar karşısına geçti.

Canikli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Şu ana kadar 27 bin 715 öğretmen görevden alındı. 9 bin 464 öğretmen açığa alındı. Açığa alınan öğretmenlerle ilgili soruşturma devam ediyor. Şu ana kadar 455 öğretmen görevine iade edildi. 

Çıraklık zorunlu eğitim kapsamına alınacak. 

Trafik güvenliği konusu da Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldi. Geniş kapsamlı tedbirler alındı. Buna rağmen 9 günde 3 bin 129 adet kaza oldu. 103 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yoğunluktaki artışa rağmen kaza sayısı yüzde 6 azaldı.

Kamuda tasarruf alışkanlığı yerleşmiş değil. Kamuda reforma ihtiyaç olduğu kararına varıldı. Kamunun ekonomideki payı küçülecek.

Net asgari ücretin bin 300 liranın altına düşmesi söz konusuydu. Bununla ilgili kararlar verildi, düşüş gerçekleşmeyecek. 

FETÖ soruşturması kapsamındaki görevden almalarla ilgili mağduriyet bildirimleri ilgili merkezlere yapılabiliyor. Kamuoyuna yansıdığı gibi büyük itirazlar yok. Sayı binin altında. Talepler hızlanabilir, başvurular artabilir. Hepsini en ayrıntılı şekilde inceliyoruz. Herhangi bir mağduriyetin haksızlığın ortaya çıkmaması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

HEMŞİREYE TEKME

Vahim bir hadise. Bir vatandaşımızın böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması, sebebi her ne olursa olsun. Üzerine gidilmesi gerekiyor. Benzer hadiselerde tutuklamayı zorunlu hale getirecek çalışmayı Adalet Bakanlığımız yapıyor. Otomatik tutuklama cezanın artırılması için yasal düzenleme gerekiyor. Buna benzer hadiselerin tekrarlanmaması için, caydırıcılık sağlanması için yasal süreci gerçekleştireceğiz.

ALMAN MİLLETVEKİLLERİNE İNCİRLİK İZNİ

İncirlik Üssü’ne ziyaretlerin Almanya parlamentonun 1915 olaylarıyla ilgili kararı sonrası böyle bir politika uygulamıştık. Merkel’in açıklaması oldu, alınan bu kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu açıkladı. Bu beklentilerimizi karşılayan bir açıklamaydı. Dolayısıyla bundan sonra talepleri olması halinde Alman parlamenterlere ziyaret izni vereceğiz. Ekimde ziyare için gerekli izinler verilmiştir, bunu kullanıp kullanmayacaklarını bilmiyoruz. Önlerinde herhangi bir engel yok.”

OHAL UZATILACAK MI?

OHAL’in uzatılıp uzatılmaması konusunda herhangi bir karar yok. Önümüzdeki günlerde bunun kararını vereceğiz.

BELEDİYELERE KAYYUM

Kayyum ataması bunların terör örgütlerine destek sağlamaları nedeniyle görevden alınmaları üzerine yapılmaktadır. Burada öncelikle böyle bir tespit ne zaman yapılırsa kayyum atanacaktır. Böyle bir tespit olursa hiç tereddütsüz görevden alma işlemi ve yerlerine kayyum atama işlemi gerçekleşir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X