Çanlar başkan için çalıyor

Brezilya’da Devlet Başkanı Dilma Rousseff’i meclis darbesiyle devirerek iktidara gelen Michel Temer’in, yolsuzluk yaptığını kanıtlayan telefon konuşmaları ortaya çıkması üzerine başlayan protestoları durdurması için orduyu çağırdı.

Çanlar başkan için çalıyor

Başkent Brasilia’da 30 bini aşkın protestocunun katıldığı hükümet karşıtı gösteride polisle çatışan eylemciler Tarım Bakanlığı binasını işgal etti. 

Polis, bakanlık binasını ateşe veren göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Şiddete dönüşen gösteriyi kontrol altına almak için hükümet askerleri devreye soktu. Savunma Bakanı Raul Jungmann, ordunun bakanlığı korumak üzere geldiğini belirtirken, bütün bakanlıklara asker yerleştirileceğini açıkladı. 

1964-1985 arasında askeri darbe altında yaşayan Brezilya’da, ordunun kullanımının hassas bir konu olduğu, Temer’in orduya yaptığı çağrının kendi müttefiklerini de korkuttuğu bildirildi. Temer’in halk desteğinin ise uzun süredir yüzde 10’un altında olduğu belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X