Canlı bombada büyük şüphe

Sultanahmet’te bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Rus pasaportu taşıyan Dağıstanlı Diana Ramazova olduğu ortaya çıktı.

Canlı bombada büyük şüphe

Başta DHKPC’nin üstlendiği saldırıda şimdi El Kaide ve IŞİD bağlantısı araştırılıyor. Polislerin Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve emniyet görevlisi Kenan Kumaş’ı şehit eden kadın teröristin, Rus pasaportu taşıyan Dağıstanlı Diana Ramazova (28) olduğu belirlendi. 2 aylık hamile olduğu kesinleşen Diana Ramazova’nın üzerinden cep telefonu çıktı. Polis, SIM kartından tüm görüşmelerini mercek altına aldı. 2 yabancı uyruklu kişinin daha gözaltında olduğu iddia ediliyor. Polis istihbaratı ve MİT, saldırının nedeni hakkında çalışmalarını sürdürüyor. 

EL KAİDE VE IŞİD BAĞLANTISI

Kadın canlı bombanın terör örgütleri El Kâide ve IŞİD bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Canlı bombanın 2014 yılının haziran ayında Türkiye’ye turist olarak giriş yaptığı belirlendi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Saldırganın kimliğini tespit ettik. Şu aşamada detaylı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz’ dedi. 

DHKP-C KAFALARI KARIŞTIRDI

Saldırı sonrası DHKP-C’nin yaptığı açıklama kafaları karıştırmıştı. Örgüt patlamayı üstlenmiş, teröristin ise Elif S. K. olduğunu duyurmuştu. Ancak polis bu ismin doğru olmadığını bildirdi. Aile de cesedin kendi kızlarına ait olmadığını söyledi. Kafa karıştıran bu olayların ardından DHKP-C eylem çağrılarını geri çekiyor. 

ŞEHİT POLİS TOPRAĞA VERİLDİ

Sultanahmet’teki saldırıda şehit olan polis memuru Kenan Kumaş’ın cenazesi, memleketi Trabzon’da toprağa verildi. Kumaş için Bahçecik Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Ersoy Camisi’nde düzenlenen cenaze töreninde, şehidin babası babası Ahmet, eşi Gülcan, kardeşi Serkan Kumaş taziyeleri kabul etti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazenin ambulansa konulması sırasında bir grup vatandaş, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde slogan attı. Kumaş’ın cenazesi, daha sonra Bahçecik Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala da çelenk gönderdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X