Canlı bombanın ailesi: O kızımız değil

Sultanahmet’te bir polisin şehit olduğu saldırıyı üstlenen DHKP-C, canlı bombanın Elif Sultan Kalsen olduğunu duyurdu, ancak ailesi teşhis için adli tıpa geldiğinde “Bu kızımız değil” dedi. Emniyet basına yansıyan ismin doğru olmadığını açıklarken, gerçek

Canlı bombanın ailesi: O kızımız değil

İstanbul Sultanahmet’te düzenlenen canlı bomba saldırısında polis memuru Kenan Kumaş hayatını kaybetmişti. Patlamada kadın terörist de öldü. Saldırıyı üstlenen DHKP-C, olay sonrası yaptığı açıklamada, “Feda eylemini gerçekleştiren savaşçımız Elif Sultan Kalsen’dir. Şehidimize ilişkin açıklamayı yarın yapacağız” denildi. Kafaları karıştıran gelişmeler ise bundan sonra başladı. Emniyet yetkilileri, saldırganın kimliğine ilişkin basına yansıyan iddiaların doğru olmadığını, canlı bomba eylemcisinin kimliğinin daha sonra açıklanacağını duyurdu.

‘CESET ELİF’E AİT DEĞİL’

Cenazeyi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu’na Kalsen’in annesi ve babası geldi. Girişte ağlayarak ‘Benin kızım böyle bir şey yapmaz’ diyen anne Şirin Kalsen, çıkışta da “Benim kızım değilmiş. Beni çekmeyin” dedi. Ailenin avukatı Ebru Timtik ise, ‘İçeride savcı beyin nezaretinde bize beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cesedi gösterildi. Aile o kadının cesedine baktı ancak ceset Elif Sultan Kalsen’e ait değil’ diye konuştu.

AİLESİ İRTİBAT KURAMAMIŞ’

“Elif Sultan Kalsen’in nerede olduğunu biliyor musunuz” sorusuna Ebru Timtik, “Bu konu hakkında bir bilgim yok. Ailesi kısa bir zaman önce irtibat kuramamış. O yüzden emin olamadılar. Basında oluşan haberlerden ötürü emin olamadılar. Bu sebeple biz de gelip emin olmak istedik” diye konuştu.  Kalsen ailesi, daha sonra Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldı. Saldırganın kimliği, DNA testi ile belirlenecek. 

CANLI BOMBA CENAZESİ

Sultanahmet’teki saldırıda canlı bomba olan kadının cenazesi için adli tıp kurumuna gelen 2’si kadın 6 kişi polis tarafından yaka-paça gözaltına alındı. Gruptan bazıları, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” şeklinde slogan attı. Gözaltına alınan grup sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

ŞEHİT POLİSE VEDA

Sultanahmet’teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda şehit olan bir çocuk babası polis memuru Kenan Kumaş (31) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene, 2 aylık kızı ile birlikte katılan Gülcan Kumaş, eşini gözyaşları içinde uğurladı.

Şehidin Trabzon’da yaşayan anne ve babasının katılamadığı törende gözyaşlarına hakim olamayan eş Gülcan Kumaş ve kayınvalideyi polis memurları teselli etti. Şehidin iki aylık kızı Elif Yaren ise bir kadın polisin kucağındaydı. Şehit polisin cenazesi bugün memleketi Trabzon Tonya’da toprağa verilecek. 

ATANAMAYINCA POLİS OLDU

Şehit polis Kenan Kumaş’ın Trabzon’daki baba evinde büyük acı yaşandı. Gözyaşlarına boğulan şehidin akrabaları, üniversite mezunu olan Kumaş’ın fizik öğretmeni olarak atanamadığı için polislik mesleğini seçtiğini söyledi. Akraba Şenol İnci, ‘Bebeğin nüfusunda Trabzon yazması için eşinin buraya gönderdi. Üniversite mezunu ve Fizik öğretmeniydi ama ataması yapılmadığı için polisliği tercih etti. 5 yıldır İstanbul’da polis olarak görev yapıyordu. Acımız çok büyük” dedi. 

KIZININ ADI DA ELİF

Canlı bombanın kimliğinin Elif Sultan Kalsen olduğu belirlendikten sonra en acı tesadüf ortaya çıktı. Şehit polis memuru Kenan Kumaş da 2 ay önce doğan kızına ‘Elif’ ismini vermişti… Bu arada polis, yapılan inceleme sonrasında canlı bombanın hamile olduğunu bildirdi. 

‘BU KADIN NASIL BÖYLE YETİŞTİRİLDİ?’

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısında ölen kadın için, ‘Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi?’ ifadelerini kullandı. 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi açılış ve temel atma töreninde konuşan Erdoğan, polis Kenan Kumaş’ın şehit olduğu Sultanahmet’teki canlı bomba saldırısının, Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden birini hedef aldağına dikkati çekerek, şöyle konuştu: ‘Acaba bu kadın nasıl böyle yetiştirildi? Nasıl bu hale getirildi? Bunu yapmakla ne elde edeceksin? Oradaki Kenan kardeşimizin ne suçu vardı, ne günahı vardı. Türkiye’nin en önemli turizm noktasındaki destinasyonlardan biri olan Sultanahmet meydanı’nda böyle bir şeyi yaparak insanların, turistlerin gelmesini engellemek için mi bunu yaptı? İdeolojilerinizi bu ülkeye egemen kılabileceğinizi mi zannediyorsunuz?’ 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X