Canlı bombayı amcasının kızı olarak tanıtmış!

Bursa’da, tarihi Ulucami civarındaki saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin, misafir olarak kaldığı evdeki üniversite öğrencilerine, saldırıda kullanılan patlayıcıyı İstanbul’dan getiren kişi tarafından amcasının kızı olarak tanıtıldığı ortaya çıktı.

Canlı bombayı amcasının kızı olarak tanıtmış!

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında polis ekipleri, üzerindeki bomba düzeneğini patlatan ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan kadın teröristin örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürüyor.

Adliyeye sevk edilen 17 şüpheliden Emine K’nın, patlayıcı düzeneğini terör saldırısından 10 gün önce İstanbul’da bir kız üniversite öğrencisine teslim ettiği, bu kişinin içinde düzenek bulunan çantayı Bursa merkez Nilüfer ilçesi Görükle Mahallesi’nde 4 erkek öğrencinin kaldığı eve getirdiği ve bu evde kalanlardan, önceden tanıdığı öğrenciye verdiği belirlendi.

Evdeki diğer 3 öğrencinin olaydan haberdar olmadığı, kuryenin çantayı verirken birkaç gün sonra Şanlıurfa’dan amcasının kızının geleceğini söyleyerek, birkaç gün misafir etmelerini istediği ve İstanbul’a döndüğü tespit edildi.

Kadın teröristin 23 Nisan Cumartesi günü söz konusu eve geldiği ve çantayı teslim aldığı, çantayı kendisine veren üniversite öğrencisi ve onun kız arkadaşıyla saldırıdan iki gün önce Ulucami ve Kapalı Çarşı civarında dolaştığı belirlendi.

Saldırıyı gerçekleştiren kadın teröristin Türkçeyi çok düzgün konuştuğu, Emine K’nın ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olduğu öğrenildi.

Tarihi Ulucami’nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan’da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda terörist ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. Soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfa, İzmir, İstanbul ve Afyonkarahisar’da 17 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X