‘Canlı Hayvan ve Et Borsası Türkiye’ye örnek olmalı’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Marmara Bölgesi’nin Türkiye’nin lokomotifi olduğunu hatırlatarak, Badırga’da 330 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Canlı Hayvan ve Et Borsası projesinin Türkiye’ye örnek olacak şekilde yapılması gerektiğini

‘Canlı Hayvan ve Et Borsası Türkiye’ye örnek olmalı’

Altepe, Badırga’ya yapılacak Canlı Hayvan ve Et Borsası ile Yıldırım’daki Et-Ba alanının dönüşümü projelerini değerlendirmek üzere Bursa Ticaret Borsası (BTB) Meclis Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından BTB Başkanı Özer Matlı ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Altepe, BTB’nin geçmiş dönemlerde yerel yönetimlerle örnek işbirlikleri yaparak, kente büyük değer kattığını vurguladı. BTB’nin bu dönemde de Badırga’ya yapılacak Canlı Hayvan ve Et Borsası ile Yıldırım’daki Et-Ba’nın dönüşümü sürecinde Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde olduğunu dile getiren Altepe, ”Canlı Hayvan ve Et Borsası bu sektörde iş dünyasına yönelik önemli bir proje. Marmara Bölgesi ekonomik olarak Türkiye’nin lokomotifi. Bu nedenle bu bölgede yapılacak projeler de Türkiye’ye örnek, vizyonel projeler olmalı” dedi.

BAKANLIKTAN DESTEK BEKLENTİSİ

Canlı Hayvan ve Et Borsası ile ilgili adımlarımızı attıklarını hatırlatan Altepe, ”Süreç devam ediyor. Alanın elde edilmesiyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Tarım Bakanlığı’mızın da desteğiyle projenin geliştirilmesi önemli ve bu iş bir Türkiye projesi olmalı. Ben bakanlığımızın da projeye destek vereceğini umuyorum” dedi.

BTB Başkanı Özer Matlı da, Badırga projesinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, bu konuda Tarım Bakanlığı ile de görüşeceklerini söyledi. Matlı şöyle devam etti: ”Bursa projesi mi yoksa Türkiye projesi mi istiyorlar öğrenip, ona göre adım atacağız. Siyasi irade de destek verirse, Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla Türkiye’ye örnek bir çalışmayı hayata geçireceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X