‘Canlı’ infaz

ABD’de son üç günde iki siyah daha silahsız oldukları halde polis tarafından vurularak öldürüldü. CD satarken öldürülen Alton Sterling’in ardından ruhsatını almak için torpidoya uzanan Philando Castile vuruldu.

‘Canlı’ infaz

Gencin vurulma anı kız arkadaşı tarafından canlı olarak yayımlandı. ABD polisi, ülkenin Louisiana ve Minnesota eyaletinde iki siyahiyi vurdu. Louisiana’nın Baton Rouge kentindeki cinayet, bir mağazanın çıkışında yaşandı. 

Mağazanın sahibi, öldürülen Alton Sterling’e polisin 6 kez ateş açtığını söyledi. Sterling’in öldürüldüğü video görüntülerinde, bir polisin siyahi adamda silah olduğu yönünde bağırdığı görülüyor. 37 yaşındaki Sterling’in öldürülmesinin ardından,  Baton Rouge ve diğer bölgelerde protestolar devam ediyor.  Polis, Sterling’in mağaza önünde CD sattığını, bir kişiyi silahla tehdit ettiğini ve bu kişinin polisi arayarak yardım istediğini ileri sürdü.

 

FACEBOOK’TAN CANLI 

Dün yaşanan cinayet ise, neredeyse ‘canlı’ bir şekilde dünyaya duyuruldu. Minnesota polisi, bir otomobilde bulunan siyahi Philando Castile’i 4 kez ateş ederek yaraladı.

Aynı araçta bulunan kız arkadaşı Lavish Reynolds, Castile’nin polis tarafından vurulmasını Facebook’tan canlı yayınladı. Görüntülerde, polisin Reynolds’ ellerini direksiyondan ayırmaması yönünde bağırışı duyulurken, Reynolds da polise, ‘Memur bey onu vurmadınız değil mi? Ne olur onu vurmadığınızı söyleyin’ sözleri duyuluyor.  Kadın, erkek arkadaşının ehliyetini vermek üzere uzandığı sırada polis tarafından vurulduğunu söyledi.  Reynolds, otomobillerinin polis tarafından arka lambalarının kırık olduğu gerekçesiyle durdurulduğunu açıkladı. Castile, vurulmadan önce polise, gizli silah taşıma ruhsatı olduğunu ve kendisinin de bir tane silaha sahip olduğunu söylemiş. Yaraları sonucunda hayatını kaybeden Castile, 32 yaşındaydı. 

PROTESTO EYLEMLERİ

ABD’de polisin  iki siyahı vurma görüntülerinin ortaya çıkması üzerine ülke karıştı. Federal savcılık olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Siyahlar tüm ABD’de eylemler yapmaya hazırlanırken, Louisiana’da bir  grup cinayeti protesto etti. ABD Başkanlık seçimlerinde Demokratların başkan adayı Hillary Clinton da Sterling’in  polis tarafından vurularak öldürülmesini sert sözlerle eleştirdi. Yazılı açıklamasında olayın çok vahim olduğunu vurgulayan Clinton,’Bu kadar çok Amerikalı, ülkemizin kendilerini derilerinin renginden dolayı diğer insanlar kadar değerli görmediğine inanıyorsa burada bir şeyler kökten yanlış demektir’ yorumunu yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X