Çapkın ile polisler arasında geçen şok diyalog

17-25 Aralık operasyonlarında İstanbul eski Emniyet Müdürü Çapkın ile polisler arasındaki diyalog FETÖ iddianamesinde…

Çapkın ile polisler arasında geçen şok diyalog

Bursa’da terör suçları savcılığı tarafından yürütülen ve Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 36’sı firari 80 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame, Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile polisler arasında geçen bir diyalog da, Bursa’daki FETÖ iddianamesinde yer aldı. Gizli şahit sıfatıyla ifade veren ‘Hikmet’ kod adlı kişinin iddianamedeki sözleri şöyle:

“2013 yılı Ramazan ayında mütevelli heyet toplantısında ‘il imamı’ Cansun Sarıyıldız, bizlere hitaben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek ‘Başbakan eskisi gibi değil. Söz dinlemiyor. Yanlış yollara girdi. Başbakan ve ailesi hırsızlık yapıyor. Elimizde bilgi ve kayıtlar var. Hatta hoca efendiye küfrettiğine dair Başbakan’ın kayıtları var. Zaten Amerika ve Avrupa da bu adamın üstünü çizmiş, gidecek’ şeklinde konuşmalar yaptı. 

Gizli tanığın ifadesine göre Sarıyıldız, emniyet müdürü ile polisler arasında geçen diyaloğu da şöyle anlatmış:

’17-25 Aralık günü yapılan operasyonla ilgili olarak polisler dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a gidip, operasyonla ilgili bir zarf götürüyorlar. Hüseyin Çapkın ise zarfı açıp içindeki yazıyı okuyunca, çalışma arkadaşlarına bu operasyonları yaparsanız sizin ve benim başıma ne geleceğini biliyor musunuz’ diye sormuş. Polisler’Evet’ diye cevap verince Çapkın, ‘O zaman Allah size yardımcı olsun. Ben telefonu kapatıp gidiyorum’ diyerek ayrılmış’.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X