Krizden çıkmanın çaresi yenilenebilir enerji!

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’ın Pazartesi Söyleşileri’ne konuk olan Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Burak Özgen enerji krizinden çıkmak için önerilerde bulundu ve elektriğin özelleştirmesi, yenilenebilir enerji konusunda da görüşlerini paylaştı.

Krizden çıkmanın çaresi yenilenebilir enerji!

Enerji krizinin yaşandığı son günlerde yenilenebilir enerji gündemde. EMO Bursa Şube Başkanı Burak Özgen, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları potansiyelinin çok büyük olduğunu belirterek, “Almanya’da güneşlenme süresi yıllık bin 600 saat, günlük de 4,38 saattir.

Ülkemizde ise güneşlenme süresi yıllık 2 bin 741 saat, günlük 7,75 saattir. Ancak Almanya’da yenilenebilir enerjinin payı yüzde 50,55 iken, Türkiye’de yüzde 15” dedi.

Türkiye’nin güneş ve rüzgar enerjisi için biçilmiş kaftan olmasına rağmen potansiyelini kullanamadığını belirten Özgen, “Ülkemizin enerji santrallerinin kurulu gücü 100 bin megawatt. Yani çok ciddi yenilenebilir enerji potansiyelimiz var ama kullanamıyoruz” diye konuştu. Özgen, elektrik faturalarının düşmesi için de kamulaştırma ve asgari kullanım miktarının yükselmesini önerdi.

Mustafa Özdal’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X