Çarklar dönüyor

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, aralıkta bir önceki aya göre 0,1 puan azalırken, geçen yılın aynı ayına göre 1,2 puan arttı. Yüzde 75,8’lik oran son dört yılın en yüksek seviyesi olarak dikkat çekti.

Çarklar dönüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen ve aralık ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 167 iş yerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayi kapasite kullanım oranı çalışması sonuçları açıklandı. Buna göre, 2015 Aralık ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, bir önceki aya kıyasla 0,1 puan düşüşle yüzde 75,8 seviyesinde gerçekleşti. 

Aynı dönemde imalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı ise 0,3 puan artışla yüzde 75,4’e yükseldi. Kapasite kullanımı aralıkta geçen yılın aynı ayına göre de 1,2 puan arttı ve son dört yılın en yüksek seviyelerinde kalmayı sürdürdü. Mal gruplarına göre kapasite kullanım oranları değerlendirildiğinde, aralıkta gıda ve içecekler ile yatırım mallarında yükseliş görüldü. Aynı dönemde dayanıklı tüketim malları, dayanıksız tüketim malları ve ara mallarında azalış yaşandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X