Çarklar yavaşlıyor

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, şubatta bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak, yüzde 72,8 seviyesinde indi.

Çarklar yavaşlıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından düzenlenen ve 2015 şubat ayında imalat sanayinde faaliyet gösteren 2 bin 656 işyerinin katılımıyla gerçekleştirilen imalat sanayi kapasite kullanım oranı çalışması sonuçları açıklandı. 

Buna göre, 2015 yılı şubat ayında imalat sanayi genelinde kapasite kullanımı, bir önceki aya göre 0,9 puan azalarak, yüzde 72,8 seviyesinde gerçekleşti. Bu oran mevsimsel etkilerden arındırıldığında ise bir önceki aya göre 0,5 puan düşerek, yüzde 74,1 seviyesine geriledi.

ARTIDA OLAN GRUP YOK

Tüm mal gruplarında bir önceki aya göre düşüş yaşanması dikkat çekerken, en yüksek kapasite kullanımı yüzde 81,9 ile kağıt ve kağıt ürünleri imalatında meydana geldi. Bu sektörü yüzde 78,5’le kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı ve yüzde 77 ile tekstil ürünleri imalatı sektörü takip etti. Kapasite kullanımı en düşük alanların başında ise yüzde 55,2 ile ‘diğer imalatlar’ geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X